BJELICA OBJASNIO ZAŠTO SE DINAMO RASPAO! Trener Modrih otkrio trenutak koji je prelomio utakmicu

screenshot

Nogometaši Dinama ostali bez plasmana u četvrtfinale Europske lige nakon što su poraženi u produžetku uzvratnog dvoboja protiv Benfice u Lisabonu sa 3-0, jer je domaća momčad u osnovnih 90 minuta pogotkom Jonasa poništila prednost Dinama iz Maksimira.

Pogodak za produžetak 34-godišnji Brazilac Jonas postigao je u 71. minuti. U produžetku su domaći s dva udarca sa 20-ak metara došli do uvjerljive pobjede. U 94. minuti neobranjivo je pogodio Ferro, a u 105. minuti za 3-0 je pogodio Grimaldo s više od 20 metara iskosa.

Dinamo je najbolje prilike za pogodak imao u produžetku. U 96. minuti Gojak je propustio s pet metara poslati loptu u mrežu, a u 112. minuti Atiemwen je izbio sam pred Vlachodimosa i poslao loptu pokraj lijeve vratnice.

Od 104. minute Dinamo je bio s igračem manje, jer je sudac Deniz Aytekin pokazao dva žuta kartona i isključio Petra Stojanovića zbog prigovaranja.

Trener Dinama, Nenad Bjelica, ovako je objasnio poraz.



“Nismo imali previše šansi, ali ta šansa Gojaka bila je trenutak utakmice kad se moglo prelomit. Šteta ššto nismo zabili, tada bi smogli snage i izdržali s dobrim rezultatom”, rekao je trener Dinama.

“Benfica je dobra momčad, uveli su tri glavna igrača u drugom poluvremenu. Tu su nas počeli još više pritiskati, nismo više mogli zadržati loptu i plod je gol koji je pao. Imali su udarce izvan 16 metara, tako su zabili sva tri pogotka. Jako su dobro šutirali. Mi smo u dvije dobre prilike bili loši, onda je i za očekivati da se izgubi utakmica”, izjavio je Bjelica.

“Dobro smo stajali do 70. minute i nisam morao mijenjati. Kada igrate protiv ovakvog protivnika morate očekivati da će vam šutnuti na gol, tako su nam i zabili”, veli trener.

O Stojanovićevu kartonu?

“Stojanović je pokazao emociju. Svi radimo greške, on je dobio žuti a onda i opravdani crveni. Ne smije mu se to događati”, kazao je.

Poruka za momčad…

“Mogu samo čestitati dečkima na svemu što su do sada pružili ove sezone. zadovoljan sam svime što su napravili, I danas smo se borili junački, vjerovali smo i ušli u onu šansu Atiemwena za 3:0. Tko zna što bi tada bilo da smo zabili. Ja čestitam mojim dečkima na karakteru

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI