BJELICA UOČI HAJDUKA POSEBNO ODUŠEVLJEN JEDNIM IGRAČEM: Spomenuo i velike transfere koje je klub odbio!

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Osijek Nenada Bjelice u petak će ide na novo zahtjevno gostovanje, možda i ključno u borbi za naslov. Pogotovo ako se uzme u obzir da su protekloga vikenda u Koprivnici kod Slaven Belupa odigrali neodlučeno 2:2. U sklopu 29. kola Osijek će na Poljud u goste Hajduku. Utakmicu protiv ‘Majstora s mora najavio je na današnjoj press konferenciji.

Mogu vas izvijestiti da je ekipa ovog tjedna jako dobro radila, bez obzira na malo lošiji rezultat u Koprivnici (2:2). Bila je jako fokusirana. Dva igrača koja neće biti na raspolaganju su Igor Silva koji ima kartone i Mario Jurčević koji ima lagano istegnuće lista. Ostalih 20 igrača je zdravo”, kažao je Bjelica u uvodnim riječima.

Bjeličinih osam klubova i 500 utakmica na klupi
Nenad je nedavno je vodio 500. utakmicu u svojoj trenerskoj karijeri.


“To ima jako veze s mojim karakterom, to što sam bio u osam klubova. Nisam tip koji živi od svoje energije i velike motivacije pa normalno je da u nekom trenutku motivacija pada i onda dođe do rastanka s nekim klubom. Ne znam da li će biti osam ili više/manje klubova, ali to ima veze sa mnom. Mislim da je za trenera maksimum tri sezone u jednom klubu, nekad mogu biti dvije ili četiri sezone”, rekao je Bjelica te komentirao izbor u napadu za gostovanje u Splitu.

“Imamo široki kadar u napadu, u Koprivnici su igrali Mierez i Santini, mislili smo da ćemo s ubačajima biti opasni jer su nadmoćni u odnosu na njihove stopere, ali do tih ubačaja nije došlo. Moguće da ćemo napraviti neke izmjene u napadačkom dijelu. Imamo pet dobrih napadača za dvije pozicije.”Komentirao je i što je pošlo u krivo u Koprivnici.

“U Koprivnici nam energija nije bila na nivou, možda smo mi u pripremi utakmice pogriješili, ali eto analizirali smo i popravit ćemo neke stvari”, dodao je.

Pohvale Livaji koji je podignuo Hajduk

Od Hajdukovaca posebno je pohvalio Marka Livaju, a očekuje težak susret na Poljudu.

“On daje dimenziju više igri Hajduka, poštujemo ga, ali i sve koji igraju u Hajduku. Morat ćemo biti fokusirani na sve igrače tamo da dođemo do pobjede koju želimo. S tri pojačanja izgledaju potpuno drugačije, s Fossatijem, Kačaniklićem i Livajom. Dat ćemo sve od sebe i pokušati pobijediti”, rekao je trener “bijelo-plavih”. Izu

Osječani su imali ponude, nisu ih prihvatili

Otkrio je da je klub odbio ponudu od četiri milijuna eura za Mihaela Žapera iz Portugala, za vratara Ivušića od dva milijuna iz Turske, a za Ramona Miereza od šest milijuna iz Rusije.

“Ja sam zadovoljan s igračima koje imam, oni su sjajni, sretan sam što ih treniram. Kako god završila sezona, oni će za mene biti pukovnici, najvažnije za mene kao trenera da daju sve od sebe. Otkad sam ja tu, imamo najbolje rezultate u HNL-u, imamo najboljeg strijelca, najboljeg asistenta, vratara s najviše čistih mreža, zadnjeg veznog s najviše golova i asistencija, statistički smo najbolja momčad u HNL-u, oni ne mogu biti samo pokajnici, već samo pukovnici. Ako hoćete tražiti pokajnika, to mogu biti ja pod navodnicima. Nabrojio sam pet-šest razloga zašto zaslužuju puno više biti u novinama nego njihov trener”, zaključio je Bjelica.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI