BODOVI I NIŠTA DRUGO: Hrvatska kreće dalje, protivnik ‘po mjeri”

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatska počinje drugi dio svojeg puta na Svjetskom prvenstvu za rukometaše u Egiptu. Poslije Aleksandrije, čekaju nas utakmice u Kairu gdje će u 18 sati prvi protivnik biti Bahrein.

Hrvatska se u prvom krugu podizala u formi kako je išla dalje, a nastavi li tako i danas, novi bodovi trebali bi stići i donijeti nam novi korak u borbi za četvrtfinale. Za to je potrebno osvojiti jedno od prva dva mjesta u skupini drugog kruga, a na početku puta u ovom dijelu natjecanja, odlična je vijest što bi na terenu trebali vidjeti Igora Karačića, koji do sada nije bio u akciji na ovom SP-u.

Utakmica protiv Bahreina odlična je prilika da Karačić može proći test gdje se trenutno nalazi s obzirom na to da nije igrao. Njegova uloga u vanjskoj liniji i mogućnost da prodorima prema crti ‘izluđuje’ protivnike uvijek su puno značili Hrvatskoj, a ako brzo uhvati pravu formu, bilo bi to sjajno uoči novih izazova koji čekaju naše reprezentativce.

Bahrein će se sresti s Hrvatskom osokoljen pobjedom nad DR Kongom na kraju prvog kruga, čime su osigurali prolazak dalje. Ranije na turniru, Danska i Argentina pokazali su više, a tijekom tih utakmica glavna napadačka snaga Bahreinaca bio je Husain Al–Sayyad, koji je imao 12 golova u tri nastupa.

Riječ je o reprezentaciji koja raste, što se pokazalo i u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju koje nas čekaju ovog ljeta. Bahreinci su u njima prvo šokirali Katar, zatim su svladali i Južnu Koreju, a te dvije velike pobjede donijele su im plasman na veliko natjecanje.Bahrein s klupe vodi Johan Halidor Sigfusson, stručnjak s Islanda, a kako nas je u prvom krugu na početku iznenadio Japan s izbornikom Dagurom Sigurdssonom, nadamo se da ta islandska poveznica ovog puta neće biti tako neugodna za Hrvatsku.

Utakmica kojom počinjemo drugi krug bit će u prijenosu na RTL-u za televizijske gledatelje u Hrvatskoj

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI