BOGAT SPORTSKI VIKEND: Hrvatska po potvrdu polufinala, Lakersi žele veliku pobjedu dok Real Madrid mora pratiti Barcelonu

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Vikend je pred nama i očekuje nas bogat sportski vikend. Osim što naši rukometaši igraju jednu od ključnih utakmica na Europskom prvenstvu, zanimljivih događaja ima u nogometu i košarci.

PETAK 

Portugalska liga: FC Porto – Sporting Braga 

Na rasporedu je 17. kolo portugalske nogometne lige. Drugoplasirani Porto dočekuje Sporting Bragu koja je peta na prvenstvenoj ljestvici.

Portugalska liga: Sporting CP – Benfica 



Poslije utakmice Porta i Sportiga Brage, prvoplasirana Benfica dolazi u goste Sportinga CP. Benfica ima četiri boda prednosti nad Portom i ovo 17.kolo može puno toga razrješiti.

Europsko prvenstvo: Slovenija – Island

U tijeku je rukometno prvenstvo i počinje druga faza natjecanja u grupi 2. Slovenija je prve tri utakmice pobijedila i sada dočekuje Island koji nije prenio niti jedan bod u ovoj fazi.

Europsko prvenstvo: Norveška – Mađarska

Poslije susreta Slovenija i Islanda, na teren izlaze Norveška i Mađarska. Norvežani su svoju skupinu također kompletirali sa tri pobjede dok je Mađarska dobila dvije utakmice i jednu odigrala neodlučeno protiv Danske.

SUBOTA

NBA liga: Dallas Mavericks – Portland Trail Blazers

S petka na subotu igraju se utakmice u NBA ligi u kojoj je najzanimljivija utakmica između Dallasa i Portlanda. Momčad Marija Hezonje nije dobro krenula u sezone i nalaze se na desetom mjestu Zapadne konferencije te pobjeda protiv Dallasa bi ih malo vratila na staze playoffa.

La Liga: Real Madrid – Sevilla

U španjolskoj La ligi u sklopu 20. kola na Santiago Bernabeu sastaju se Real Madrid i Sevilla. Riječ je o drugoplasiranoj i četvrtoplasiranoj momčadi u prvenstvu Španjolske. Real bi trebao pobijediti u ovoj utakmici kako bi mogli držati korak s Barcelonom.

Seria A: Napoli – Fiorentina

Oba protivnika se nalaze u teškoj krizi jer nisi ni blizu vrha prvenstvene ljestvice u Italiji. Međusobna utakmica može produžiti agoniju, a mogu se i polako početi izvlačiti iz krize u kojoj su se pronašli.

Europsko prvenstvo: Hrvatska – Njemačka

Hrvatska u subotu igra jako bitnu utakmicu protiv Njemačke. Pobjeda bi dodatno otvorila vrata polufinala, a Njemačka bi s tim porazom umanjila šanse za prolazak u polufinale.

NEDJELJA 

NBA liga: Houston Rockets – LA Lakers 

U noći s subote na nedjelju sastaju se Houston Rocketsi i LA Lakersi. Momčad na čelu sa Lebron Jamesom ide na teško gostovanje kod Hardena i Westbrooka. Lakersi su prvi u Zapadnoj konferenciji dok Houston se nalazi na petom mjestu. Harden i društvo nisu krenuli kako su očekivali u novu NBA sezonu iako su na mjestu razigravača doveli Westbrooka. Svakako jako zanimljiv susret.

Premiership: Liverpool – Manchester United

Derbi 23. kola u Premiershipu – sastaju se mrski rivali na Anfieldu. Liverpool ove sezone djeluje fantastično i tako igraju. U Premiershipu nemaju niti jedan poraz i uvjerljivo su prvi na ljestvici. Jurgen Klopp želi nastaviti niz i pobijediti Uniteda imperativ je za tu utakmicu.

Europsko prvenstvo: Norveška – Švedska

Jedan od domaćina Europskog rukometnog prvenstva, Švedska, igraju protiv svojih susjeda Norvežana. Utakmica jako zanimljiva jer u ovom trenutku Švedska nije prenijela niti jedan bod iz skupine i za očekivati je kako će pobijediti Portugal danas. Norveška dosta ovisi o utakmici protiv Mađarske i eventualnim porazom morali bi dodatno stisnuti kako bi osigurali polufinale.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI