Braća Karabatić osuđena zbog namještanja utakmica

flickr

Braća Karabatić jedni su od 16 optuženih koji su se pojavili pred sudom, a osuđeni su i da su namjestili rezultat poluvremena utakmice na koji je uplaćen iznos od 100 tisuća eura

Pet godina poslije rukometne afere namještanja utakmica, popularni francuski rukometaši Nikola i Luka Karabatić osuđeni su pred sudom u Montpelliereu za namještanje utakmica!

Braća Karabatić jedni su od 16 optuženih koji su se pojavili pred sudom, a osuđeni su i da su namjestili rezultat poluvremena utakmice na koji je uplaćen iznos od 100 tisuća eura.

Nikola Karabatić osuđen je na dva mjeseca uvjetnog zatvora i 10.000 eura novčane kazne.

Nikola Karabatić je na sudu negirao sudjelovanje u prijevari rekavši kako se njegova tadašnja partnerica kladila i da je bez njegova znanja preuzela aplikaciju za klađenje na laptopu. Ona je to potvrdila. Luka Karabatić priznao je da se kladio sa svojom djevojkom i rekao da je to bila “glupost mladog igrača”.

Kasnije je otkriveno da su se na poraz favorita kladili Karabatići i još 14 osoba. Najteže su kažnjeni Francuz Nicolas Gillet (četiri mjeseca i 40 tisuća eura) te Srbin Mladen Bojinović (četiri mjeseca i 20 tisuća eura), koji su optuženi kao organizatori cijele afere, prenosi 24 sata.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI