BRAZIL SE POIGRAO SA SRBIJOM! Igra im se raspala u drugom poluvremenu, ovakvi finale SP-a mogu samo sanjati

Foto: Bagu Blanco/PRESSIN/Guliver Image

Svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Katru večeras su odigrale reprezentacije Srbije i Brazila, koju su na kraju Brazilci riješili u svoju korist 2:0, a moglo je biti i duplo više.

Prvo poluvrijeme nije prošlo onako kako su očekivali momci iz Brazila, Srbija se postavila jako čvrsto i kompaktno u obrani i zapravo izabranici Dragana Piksija Stojkovića nisu dali Brazilu da se razmaše.

Srbija je umirila igru, malo su podsjećali na Hrvatsku, kako lopta kruži i grade igru, no baš nije bilo puno prilika ni za jedne, ni za druge u prvom poluvremenu.

Najbolju priliku zapravo dao je branič Srbije, koji je pod pritiskom Viniciusa sam sebe pogodio i tako gurnuo u priliku Brazilca, ali je stoper uspio stići ispraviti grešku i blokirati napadača Carioca.

Potop u drugom poluvremenu

Drugo poluvrijeme počelo je velikom šansom za Brazil koja je došla iz greške Srbije i Raphinha je ukrao loptu i našao se jedan na jedan s Milinković Savićem, koji je sjajno obranio udarac.



Brazil je i dalje pokušavao napasti Srbiju, koja je patila početkom drugog poluvremena, ali pokušaji Neymara i društva nisu nalazili put do mreže Srbije.

Nakon što je Brazil pogodio stativu, igrači Srbije su bili u šoku te su iz sljedećeg napada primili gol. Neymar je primio loptu i pucao kroz igrače s deset metara s lijeve strane, golman Srbije je odlično obranio, ali lopta je došla na nogu Richarlisona, koji s pet metara pogađa za 1:0 Brazila u 62. minuti.

Poslije pogotka Srbija je krenula ofenzivnije, imali su Orlovi dva kornera i čak jednu dobru šansu glavom, koju je branič Brazila očistio s linije, ali je onda ponovno zasjao Richarlison, koji je na dodavanje Viniciusa volejem s jedanaest metara zabio za 2:0 u 72. minuti.

Nakon 2:0 na ozljedu se požalio Neymar, koji je zamijenjen u 80. minuti, ali utakmica je i dalje bila dosta jednosmjerna. Milinković Savić je do kraja bio kao na streljani, Casemiro je pogodio vratnicu, a golman Srbije branio je koliko je mogao i sačuvao Orlove sramote. Najbolje trenutke utakmice pogledajte OVDJE.

Na kraju Brazil se zadovoljio s 2:0 i predvodi Grupu G s tri boda, iza njih je Švicarska isto s tri boda, dok su Kamerun treći i Srbija četvrta bez bodova, objavilo je Dnevno.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI