BRONČANI KANAET BLISTAO NAKON VELIKOG USPJEHA: ‘Rekao sam da ću do kraja sve pomesti, a hvala Bogu, to sam i napravio!’

Toni Kanaet donio je Hrvatskoj broncu u kategoriji do 80 kilograma u taekwondou na Olimpijskim igrama u Tokiju. Bio je to veliki uspjeh 25-godišnjeg Splićanina u danu u kojem je imao četiri borbe i proslavio je tri pobjede, zaključujući taj niz slavljem protiv Uzbekistanca Nikite Rafaloviča s 24:18 u okršaju za broncu.

Toni je blistao u tri svoje pobjede na putu do brončanog odličja. Nakon svega, bio je očekivano sjajno raspoložen osvrćući se na svoj uspjeh.

‘Još ne znam što se dogodilo i što sam napravio’, rekao je hrvatski brončani u prvoj reakciji nakon uspjeha, govoreći pred kamerama HTV-a nakon osvojene bronce.

‘Plan mi je bio dobiti Španjolca, znao sam da će protiv Rusa biti teško jer mi ne paše. Nakon poraza sam bio ljut, rekao sam da ću do kraja sve pomesti i hvala Bogu, to sam i napravio’, nastavio je Kanaet, dodajući da će sada prvo proslaviti.

Za to se izborio na kraju dana koji je bio jako zahtjevan, sa samo jednom borbom koja nije prošla kako je želio.



Toni je vjerovao i u pobjedu nad Rusom Maksimom Hramtcovim u četvrtfinalu, nije uspio jer je Rus bio jači i slavio je s 22:0, ali Hramtcov ga je potom ulaskom u finale ‘povukao’ u repasaž.

Hrvat je novu šansu koja mu se pružila iskoristio odlično.

Sudar s Uzbekistancem Nikitom Rafalovičem odlučivao je o bronci, nije bilo jednostavno, ali Toni je zadržao prednost koju je izgradio u drugoj rundi.

‘Jako nezgodan Uzbekistanac, imamo sličan stil, prednju nogu. Ja sam nametnuo ritam, malo sam ga istrošio, do kraja sam uspio sačuvati rezultat’, opisao je Kanaet kako mu je izgledala završna borba.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI