Čačić pili naopako uoči Estonije: ‘Hladnoća i vjetar nisu ugodni, a izborniku Bariću zagorčali su život’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Vremenski uvjeti u Tallinnu nisu ugodni, no ovu su utakmicu sami birali pa su vjerojatno mogli pretpostaviti kako će biti hladno u baltičkoj zemlji i to u rano proljeće.

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u ponedjeljak posljednji trening uoči sraza s Estoncima na A. Le Coq Areni u Tallinnu u 18 sati. U Estoniju nisu putovali Subašić, Modrić, Rakitić, Mandžukić, N. Kalinić i Brozović, a svoje prilike će zgrabiti igrači s manjom minutažom u reprezentaciji.

“Ovo im je još jedna prilika da potvrde da su s pravom u reprezentaciji i da su njezin dio. Svi mogu dati svoj obol, kao što su to činili i do sada te očekujem motiviranu, odgovornu i discipliniranu Hrvatsku koja će težiti dobroj igri i tražiti dobar rezultat”, izjavio je izbornik Ante Čačić.

Vremenski uvjeti u Tallinnu nisu ugodni, no ovu su utakmicu sami birali pa su vjerojatno mogli pretpostaviti kako će biti hladno u baltičkoj zemlji i to u rano proljeće.

“Hladnoća i vjetar nisu baš ugodni, ali nadam se da su se igrači oporavili i odmorili. Sve u svemu, ima se što vidjeti u gradu i zadovoljni smo. Meni ovakve prijateljske utakmice pokažu mnogo i rado ih igram. Svaka utakmica daje određene odgovore ukoliko postoje spremni upitnici. Tako slažemo momčad za ostatak kvalifikacija”, kaže Čačić.

 



Hrvatska je, nedvojbeno, veliki favorit, ali Čačić je podsjetio kako mogu biti neugodni.

“Ne bježim od uloge favorita ni protiv jačih suparnika, a Estonija je domaćin, ima stopera iz Liverpoola i gledali smo njihovu utakmicu s Ciprom. Kod kuće su svima bili tvrd orah. I nama je uvijek bilo teško u Estoniji, a izborniku Bariću zagorčali su početak kvalifikacija u Osijeku. Hrvatska će, međutim, dati sve od sebe te će kao i uvijek naglasak staviti na svoje sposobnosti. Hrvatska je svakome veliki poticaj i svi su motivirani da protiv Hrvatske budu što je moguće bolji. Ne očekujem laganu utakmicu, ali očekujem da se naši igrači tome suprotstave maksimalnim angažmanom”, zaključio je izbornik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI