ČAČIĆ UNATOČ PORAZU ZADOVOLJAN: ‘Bilo je teško igrati u Ligi prvaka, imali smo i hrabrosti i imali smo svojih trenutaka’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Dinamo je ispao iz svih europskih natjecanja. Hrvatski prvak izgubio je 2:1 u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka od Chelseaja u Londonu. Kako je Milan pobijedio Salzburg na San Siru, zasjeo je na drugo mjesto, dok će Austrijanci s trećeg otići u Europa ligu.

“Čestitam svojim igračima. Igrali smo 28. utakmicu ove sezone. Dinamo je imao svojih trenutaka u utakmici koji se mogu pohvaliti. Jako sam zadovoljan načinom na koji je momčad funkcionirala. Imali smo hrabrosti, no utakmica je na kraju otišla na stranu domaćina”, rekao je nakon utakmice za HTV trener Dinama Ante Čačić pa dodao:

“U nekim utakmicama nam nije rezultat bio sklon, bilo je teško igrati u Ligi prvaka. Sad su nam utakmice u domaćem prvenstvu prioritet. Moramo napraviti dobru analizu da vidimo gdje smo u odnosu na ovakve momčadi. Martin Baturina nije igrao danas, ali je igrao u kvalifikacijama. Pred njim je još puno utakmica. Nastojali smo zamjenama energetski dobro pokriti utakmicu.”

“Ne znam kako je to izgledalo, ali mi smo se stvarno htjeli boriti s njima. Dali smo sve od sebe. Pokušali smo stati malo više. Bilo je prostora za dubinske lopte, ali znali smo da će se to dogoditi. Igrali smo 20 odličnih minuta. Da nije bilo tog gola njihovog, izdržali bismo do poluvremena. Oni dotad nisu ništa imali”, rekao je stoper Dinama Dino Perić.

Chelsea je bio veliki favorit u ovoj utakmici. Znali smo da moramo biti na svom maksimumu. U prvom dijelu smo im zadali dosta muke, nisu baš šetali po terenu. Možda smo prerano zabili, tko zna kako bi se rezultat kretao.



Nije sramota izgubiti 2:1 od Chelseaja u Londonu. Mi smo bili sa svima na “li-la”. Imali smo šanse pobijediti Salzburg, trebali smo protiv njih napraviti bolji rezultat”, rekao je veznjak Dinama Josip Mišić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI