ČEFERIN KAKVOG NIKAD NISMO ČULI: Čelnik UEFE najavio žestoke kazne za ‘superligaše’! Neke je potpuno ponizio i narugao im se

Patrik Macek/Pixsell

Predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin bio je otvoren, uvjeren da će Real Madrida, Barcelona i Juventus snositi posljedice. Zapravo, najavio je kazne za sve, ali posebno za tri preostale momčadi koji su i dalje za Superligu. U jednom trenu i jednom izjavom je otišao i korak dalje.

“Svatko mora snositi posljedice onoga što je učinio i ne možemo se pretvarati da se ništa nije dogodilo. Ne možete učiniti nešto takvo i jednostavno reći: ‘Kažnjavaju nas jer nas svi mrze'”, kazao je Čeferin u razgovoru za Daily Mail.

Ipak postoji razlika

“Za mene postoji jasna razlika između engleskih klubova i ostalih šest. Oni su se prvi povuki s priznanjem da su pogriješili. Morate imati određenu veličinu u sebi da kažete da  ste pogriješili. Nakon njih, slijede Inter, Atletico i Milan koji su se također pokajali, a onda ostaju tri momčadi koje vjeruju da je Zemlja ravna i koji misle da Superliga još postoji”, istakao je Slovenac, jasno aludiravši na Real, Barcelonu i Juventus.

“Postoji jasna razlika između njih, ali svi će u nekoj mjeri biti odgovorni. Ne mislim na disciplinski postupak, ali mora postojati neki način. Svatko mora biti odgovoran. Vidjet ćemo na koji način ćemo ih kazniti, rano je da govorim bilo što o tome”, nije htio točno precizirati kako će ‘odmetnici’ biti kažnjeni.



Prema Čeferinu, 12 osnivača Super lige definitivno će se suočiti s kaznom zbog pokušaja stvaranja zasebne Superlige . Još jednom je ponovio da bi ipak trebalo biti blaži prema klubova iz velike šestorke zbog toga što su prvi priznali grešku i napustili Superligu.

Na kraju samo recimo da suprotno natpisima mnogih velike većine medija, Čeferin nigdje u intervjuu nije spomenuo da će ijedan od navedenih klubova biti izbačen iz Lige prvaka iduće sezone.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI