ČEFERIN U NIKAD ŽEŠĆEM IZDANJU: Udario na Superligu i njiohove čelnike, a u svom govoru spomenuo i Dinamo!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Osnivanje nogometne Superlige uzdrmalo je nogometnu Europu, Uefa je najavila sankcije, navijači diljem svijeta prosvjeduju protiv te odluke.

Čeferin se obratio Superlige

Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksander Čeferin u uvodnom je govoru na kongresu UEFA-e u Montreauxu kazao engleskoj “velikoj šestorci”, klubovima koji su se pridružili novoj Superligi, kako su napravili “veliku pogrešku” te ih pozvao da ponovno razmisle o svojoj odluci.


“Želio bih se obratiti vlasnicima nekih engleskih klubova. Gospodo, napravili ste veliku pogrešku. Neki bi to nazvali pohlepom, neki prezirom, arogancijom ili potpunim ignoriranjem engleske nogometne kulture, no to nije važno. Ono što jest važno je da imate vremena promijeniti mišljenje. Svatko radi greške, a navijači u Engleskoj zavređuju da vi ispravite svoje, oni zavređuju poštovanje”, kazao je Čeferin.

U uvodnom govoru kritizirao je vlasnike klubova i stoga što na nogomet gledaju kao na “proizvod”, a na navijače kao na “potrošače”.Prvi čovjek Uefe također je istaknuo da postoji razlog zašto je europski nogomet najpopularniji, a to je model zasnovan na raznolikosti, te se potom osvrnuo na ‘manje’ klubove u velikim natjecanjima.

Žestoko im je odgovorio

“Uefinim natjecanjima su potrebni Atalante, Celtici, Rangersi, Dinamo Zagreb i Galatasaray ovog svijeta. Ljudi moraju znati da je sve moguće, veliki klubovi danas nisu bili nužno veliki klubovi ranije. Gdje je United bio u desetljeću prije nego je sir Alex stupio na scenu? Gdje je bio Juve? Da su klubovi prije 30 ili 40 godina odlučili raditi Superligu, tu bi bili Nottingham Forest, Aston Villa, Hamburg, Steaua, Porto, PSV i Crvena Zvezda, tada je to bila krema europskog nogometa. Nogomet se mijenja…

Manchester United, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur, Chelsea i Arsenal se nalaze među potpisnicima 12 klubova osnivača Superlige zajedno s po tri talianska (Inter, Milan, Juventus) i španjolska (Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid) kluba.

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI