Čelnici HNS-a strahuju od gostovanja Vatrenih u Omišu?

FOTO: Instagram

Povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Miroslav Marković s 5. Konferencije o sigurnosti i zaštiti na nogometnim utakmicama koja je završena u petak u Puli i koja je okupila pedesetak sudionika poručio je kako su čelnici saveza u stalnoj komunikaciji s ljudima u Omišu gdje će reprezentacija 31. svibnja gostovati u povodu programa obilježavanja stote obljetnice osnutka tamošnjeg kluba.

“U Omišu se jako trude i daju sve od sebe kako bi ovaj nogometni spektakl protekao u najboljem redu.Vjerujemo kako će tako i biti jer nema razloga da mislimo drugačije”, istaknuo je Marković najavljujući tu utakmicu iz sigurnosnog aspekta.

Naglasio kako je inače sigurnost na stadionima vrlo kompleksna tema što potvrđuje i podatak kako su gotovo svi hrvatski klubove Prve Hrvatske nogometne lige ove sezone kažnjeni zbog ponašanja navijača.

Po njegovim riječima ova konferencija u Puli pokazala je želju da se nakon najuspješnije godine hrvatskog nogometa i nastupa hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji pokuša i u poslovima sigurnosti vezanih za utakmice pratiti uspjehe nogometa u cjelini i tako doći na istu razinu kako bi utakmice klubova učinile dovoljno sigurnim.

“Primjeri izostanka nereda vidljivi su u posljednjem kvalifikacijskom ciklusu i na utakmicama Lige nacija. To je trend koji moramo pratiti,” poručio je Marković dodavši kako je ovo bila do sada najuspješnija konferencija na kojoj se u dva dana raspravljalo o problemu poticanja govora mržnje koji se čuje na stadionima te huliganizma u cjelini,.



“Institucije koje rade na elementima isključivanja huligana moraju i dalje ustrajati na jedinstvenoj, ujednačenoj i striktnoj primjeni propisa svugdje u Hrvatskoj kako od strane policije tako i pravosuđa,” zaključio je Miroslav Marković.

Inače, konferencija o sigurnosti na nogometnim utakmicama sada već tradicionalno okuplja najveće stručnjake iz područja nogometne i javne sigurnosti, gdje prisustvuju predstavnici UEFA-e, najviši predstavnici nogometnih klubova, nacionalnih i međunarodnih sportskih institucija, državne i lokalne uprave i institucija, policije i pravosuđa, sportskih medija i nevladinih udruga i ostali.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI