CIBONA OSTAVILA ZADAR ZA SOBOM! Osvojila rekordni deveti kup, a Kapusta u utakmici života očitao lekciju Cedeviti

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

U dvorani Dražena Petrovića Cibona je slavila protiv Cedevite sa 86:66 i tako osvojila rekordni deveti kup Krešimira Ćosića u svojoj povijesti. Drugi Zadar je na osam.

Pred oko dvije i pol tisuće ljudi Cibosi su puno lakše od očekivanog pobijedili gradskog rivala. Najveći “krivac” za to bio je sjajni playmaker Borna Kapusta koji je presudio utakmicu s nekoliko dalekometnih trica, a koji je susret završio s 27 koševa, šest skokova i osam asistencija. Presudio je utakmicu s nekoliko dalekometnih trica.

Cibona nije najbolje ušla u susret, ali su se počeli dizati u drugom poluvremenu. Kod Cedevite najbolji je bio Jakov Mustapić s 20 koševa, a jedini koji je uz njega bio dvoznamenkasti je Renato Serdarušić s 10 koševa i 7 skokova.

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Cedeviti nije pomogao ni Kruno Simon koji se puno potrošio u prve dvije utakmice što je u njegovim godinama ipak ostavilo traga, a Cibonino uspješno zaustavljanje legendarnog “Doktora” zasigurno je bio jedan od ključeva pobjede.

Pred lijepo ispunjenom dvoranom Cibona je tako obranila naslov kupa kojeg su prošle godine protiv istog protivnika osvojili u Rijeci. Navijači i igrači već tradicionalno naslov su proslavili uz taktove Novih fosila i njihovog evergreena: “Za dobra stara vremena”.



Što se tiče hrvatske klupske košarke slijedi pauza jer je vrijeme za reprezentaciju. Naime, izabranici Ace Petrovića igraju kvalifikacije protiv Švicarske 23. 2. i protiv Austrije tri dana poslije na Gripama, piše Dnevno.hr.

Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Facebook Comments

Loading...
DIJELI