ČILIĆ NAKON ČETIRI SATA IGRE IZBORIO OSMINU FINALA US OPENA! Sad pred njim stoji veliki izazov i nagrada

Foto: Guliver Images

Nakon četiri sata velike borbe najbolji hrvatski tenisač Marin Čili plasirao se u osminu finala posljednjeg Grand Slama sezone US Opena. Pobjednik turnira iz 2014.godine izbacio je 20. nositelja, Britanca Daniela Evansa 7-6(11), 6-7(3), 6-2, 7-5 i izborio okršaj protiv četvrtog igrača svijeta i nadolazeće teniske zvijezde Španjolca Carlosa Alcaraza.

Posebno je dramatično u neizvjesno bilo u prva dva seta koja su otišla u tie-break te su trajala gotovo dva i pol sata. U odlučujućoj igri prvog seta odigravala se prava  drama. Evans je poveo 5-2 i tu je Čilić napravio preokret, Evans propustio tri set lopte, a Marin iskoristio svoju tek petu za 13-11. Drugi set donio je pak kod 5:5 break za našeg tenisača, sve je moglo završiti i puno  ranije, no Mrnja tada staje, gubi servis Britanac je dohvatio novi tie-break i na valu dobre igre odjurio na 4-0. Na kraju je završilo 7:3  za Britanca Evansa i poravnanje u setovima.

Ključan gem u trećem setu bio je kod Čilićeva servis gema za 2-1. Imao je Evans 0-40, ali Međugorčanin je to nekako izvukao servisom i potom napravio break, a odmah nakon toga Čilić je oduzeo servis Britancu, da  bi posao završio još jednim breakom kod kod 5:2.

U četvrtom setu mirisalo je na novi tie-break, Čilić je kod 5-4 spašavao break loptu pa sam propustio prvu meč loptu u idućem gemu, a onda odigrao sjajan servis gem kod 6-5 i bez izgubljenog servisa izbacio Britanca.

Čiliću sad slijedi Španjolac  Alcazar. Dosad je u New Yorku bio vrlo uvjerljiv, podatak koji to potvrđuje je da još uvijek nije u tri odigrana meča izgubio svoj početni udarac. Izbacio je Sebastiana Baeza, Federica Coriju,  i Jensona Brookbyja koji je izbacio našeg Bornu Ćorića.



“Još jedan moj sjajan uspjeh u New Yorku, drugi tjedan to svakako je. Nije tajna da volim igrati ovdje”, rekao je Marin Čilić nakon što je pobijedio.

 

Govorio je o prvom setu:

“Pa ovo je bio jedan od mojih najdužih tie-breakova koje sam odigrao u karijeri. U drugom sam servirao za set, ali sam napravio nekoliko grešaka”, kazao je dalje Marin.

“Možda nije toliko dominantan u servisu, forhendu ili nekim drugim stvarima, ali njegova igra ima jakog efekta, da se tako izrazim. Beckhend slice je možda njegovo dosta dobro oružje”.

Govorio je potom o sljedećem protivniku. Bit će to Carlos Alcaraz, Španjolac kojeg su neki već najavili kao novog GOAT-a.

“Kreativnost. Jako je dobar u tome. Možda i najbolji na Touru”, pohvalio ga je Marin.

Još je na za kraj  rekao i ovo…

“Tereni su brzi, ako nisi malo u fokusu, lako izletiš s turnira. Morat ću biti jako dobar ako želim imati šansu”.

U međusobnim susretima Španjolac vodi 2-1, Marin je pobijedio na zemlji u Estorilu prošle godine, a Carlos na vanjskoj tvrdoj podlozi na Mastersima u Miamiju i Cincinnatiju.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI