ĆIRO BLAŽEVIĆ O FABIJU CAPELLU: ‘Da se rodio u mojim uvjetima ne bi dobacio ni do Turbeta’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Redoviti profesor molekularne medicine na Oxfordu dr. sc. Kristijan Ramadan, za Večernji je list govorio o tome kako je slučajno postao znanstvenik, najavio je svijetlu  budućnost liječenja raka, a dotaknuo se i majke svih tema – Brexita.

Na pitanje o posljedicama “Brexita” dr. Radman je uzeo u najmanju ruku zanimljiv primjer iz svijeta sporta:

-Epohalno glasanje “za” Brexit temeljilo se tako na emocijama onih koji su se dali uvjeriti da ih stranci i EU izrabljuju, uzimaju im novac i radna mjesta. Istim bih glasačima poručio da izbace sve strance iz nogometnog kluba Manchester City, počevši od trenera, pa će vidjeti kako će proći s Dinamom u Zagrebu – povukao je zanimljivu paralelu oxfordski profesor.

Slična ideja o snazi i uspjehu hrvatskog sporta već se čula iz usta “trenera svih trenera “Miroslava Ćire Blaževića. On je jednom prilikom izjavio da bi volio vidjeti do kuda bi dogurao slavni Fabio Capello da je rođen u uvjetima iz kojih se Ćiro uzdigao:

–  Da se u mojim uvjetima rodio Fabio Capello, on ne bi dobacio ni do Turbeta, govorio je Ćiro.



Poznati Hrvatski znanstvenik Davor Pavuna, po završetku Mundiala u Rusiji izjavljuje da je Hrvatska najbolja reprezentacija svijeta, aludirajući na “bazen” iz kojega igrače izvlači Francuska  reprezentacija naspram Hrvatske koja ima “samo” domaće dečke.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI