‘ČISTO DA VIDITE KOLIKO STE GLUPI I KAKO MANIPULIRAJU VAMA’: Legendarni torcidaš i putopisac ubio komentarom

facebook

Društvenim mrežama počela je kružiti slika navijača Crvene zvezde koju su mnogi povezali s nedavnim nemilim događajima u Splitu gdje su napadnuti vaterpolisti beogradskog kluba usred bijela dana na Rivi. Fotografija koja kruži društvenim mrežama popraćena je ružnim komentarima, osudom i govorom mržnje.

Međutim, Jurica Galić, bivši torcidaš, splitski pustolov, putopisac, fotograf i autor jednog od najpopularnijih blogova u Hrvatskoj, The Mladichi, ukazao je na ogroman propust i manipulaciju.

Jedan detalj nevezan uz rivu i vaterpoliste Crvene zvezde. Inače, ta tema je više dosadila bogu i gospi.

Radi se o moći propagande. Ljudskoj gluposti i manipuliranju idiotima. Ništa lakše.

Naime, naletio sam na desetke statusa u kojima se podijelila slika lika u dresu CZ i nebulozama tipa: “Evo vidite da su Delije noć prije bile u Splitu..”



Jesu, bile su. I bit će kao turisti. Gle čuda, izgledaju isto kao i mi, slično govore i slične su im kulturološke navike i kvocijent inteligencije. Tako da će se lako uklopiti u masu. Naravno da će se dosta njih slikati za Facebook pored nekog murala i provocirati. Navijačka posla.

Ali dragi idioti, slika koju uporno dijelite je nastala prije devet godina i još tada je dokazano da je lažna i da je napravljena iz zajebancije. Nikakav Delija nije na slici.

Zašto to pričam? Čisto da vidite koliko ste glupi i koliko se netko s vama može poigravati i manipulirati.

Osim ako je iz zlobe ne koristite. Prije to mogu shvatiti i odobriti nego da zaista vjerujete u to”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI