City se opustio, nakon četiri gola prednosti izgubio od Basela u Manchesteru

screenshot

Pogotke za pobjedu Basela postigli su Elyounoussi (17) i Lang (71), a jedini strijelac za Manchester City bio je Gabriel Jesus (8), no City je odavno osigurao plasman u četvrtfinale

Nogometaši Basela iznenadili su Manchester City u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka odigranoj u srijedu na gradskom stadionu u Manchesteru, ali unatoč pobjedi 2-1 (1-1) nisu uspjeli izboriti mjesto u četvrtfinalu, u koje se zahvaljujući uvjerljivom 4-0 trijumfu u prvoj utakmici plasirala vodeća momčad engleskog prvenstva.

Pogotke za pobjedu Basela postigli su Elyounoussi (17) i Lang (71), a jedini strijelac za Manchester City bio je Gabriel Jesus (8).

Iako je Pep Guardiola u početnu postavu uvrstio samo dvojicu igrača iz sastava koji je u Baselu slavio sa 4-0 i trasirao put prema četvrtfinalu, Manchester City je već u 8. minuti došao do prvog pogotka. Bio je to mat u tri poteza. Leroy Sane je na desnoj strani pronašao Bernarda Silvu, Portugalac je poslao prizemnu loptu koja je prošla kroz noge dvojice obrambenih igrača Basela i pokraj vratara Vaclika, pa je Gabrielu Jesusu ostao jednostavan posao da pošalje loptu u nebranjenu mrežu.

Gostujuća momčad nije ostala obeshrabrena brzim pogotkom. Basel se u Manchester došao nadigravati, što se momčadi Raphaela Wickyja isplatilo u 17. minuti. Riveros se probio u kazeni prostor po lijevoj strani i odlučio pucati. Njegov pokušaj završio je u bloku, ali se lopta sretno odbila do Mohameda Elyounoussija koji je snažnim udarcem sa desetak metara svladao Caludija Brava za izjednačenje.

Bilo je još obećavajućih akcija i pokušaja na obje strane, ali u prvom poluvremenu više nismo vidjeli nijedan pogodak.



U nastavku je i dalje domaća momčad imala premoć u posjedu lopte, ali nije bilo konkretnijih pokušaja prema vratima Basela. Za razliku od Guardiolinih izabranika, švicarska momčad je svoje prilike znala pretvoriti u pogotke. Naizgled bezazlenu akciju izveo je Basel u 71. minuti. Strijelac prvog pogotka Mohamed Elyounoussi primio je loptu na desnoj strani. Pratio ga je Michael Lang, utrčao u kazneni prostor, pravovremeno dobio loptu te preciznim i snažnim udarcem pogodio bliži kut Claudija Brava.

Tako je Basel postao prva momčad od prosinca 2016. godine koja je uspjela pobijediti Manchester City na njegovom stadionu. Guardiolina momčad već je u prvoj utakmici osigurala plasman u četvrtfinale, a Švicarcima ostaje utjeha da su se od Lige prvaka oprostili pobjedom, njihovom trećom u gostima u ovoj sezoni elitnog europskog klupskog natjecanja.

MANCHESTER CITY – BASEL 1-2 (1-1)

MANCHESTER. Stadion: City of Manchester – 50.000 gledatelja; Sudac: Pavel Kralovec (Češka).

Strijelci: 1-0 Gabriel Jesus (8), 1-1 Elyounoussi (17), 1-2 Lang (71)

Žuti kartoni: Gabriel Jesus (Man. City); Lacroix (Basel)

Crveni karton: –

MANCHESTER CITY: Bravo – Danilo, Stones, Laporte, Zinčenko – Gundogan (od 66. Diaz), Yaya Toure, Foden (od 89. Adarabioyo) – Bernardo Silva, Gabriel Jesus, Sane

BASEL: Vaclik – Suchy, Frei, Lacroix – Lang, Serey Die, Zuffi, Riveros – Bua (od 68. Stocker), Oberlin (od 74. van Wolfswinkel), Elyounoussi

Facebook Comments

Loading...
DIJELI