ĆORIĆ NESTAO ZA 90 MINUTA! Karlović iznenađujuće pomeo mladog suigrača i to ne uz pomoć aseva!

Facebook

“Dr. Ivo” je u ovom dvoboju odservirao 20 asova, ali je meč dobio zahvaljujći odličnoj realizaciji poena protiv Ćorićevog prvog servisa.

Samo 92 minute bile su potrebne 40-godišnjem Ivi Karloviću za pobjedu nad Bornom Ćorićem 6-4, 7-6 (2) u dvoboju 2. kola turnira Masters 1000 serije u Indian Wellsu.

Bila je to Karlovićeva treća pobjeda u isto toliko službenih mečeva sa 18 godina mlađim suparnikom. I dok smo prve dvije još mogli pripisati manjku iskustva kod Ćorića, jer su se dogodile 2015. i 2016. godine, poraz u Indian Wellsu, gdje je Borna bio 11. nositelj, svakako je pokazatelj da Karlović ima igru za svog mladog sunarodnjaka.

Od Jimmyja Connorsa i njegovog nastupa 1995. godine na turniru u Halleu, nije se dogodilo da na ATP Touru 40-godišnjak uspije spojiti dvije pobjede. Način na koji je Karlović svladao Bornu Ćorića daje mu za pravo da se i u sljedećem kolu ima čemu nadati, kad će mu s druge strane mreže biti pobjednik dvoboja između Indijca Gunneswarana i Gruzijca Basilašvilija.

Karlović je u prvom setu dvoboja s Ćorićem dvaput propuštao prilike za ‘break’ prije nego što je u desetom gemu realizirao treću ‘break-loptu’ i na taj način osvojio prvu dionicu meča. U drugi set je Ćorić krenuo oduzimanjem servisa Karloviću, ali je već u sljedećem gemu izgubio stečenu prednost. Bez prilika za novi ‘break’ odluka o drugom setu ostavljena je za 13. gem. U njemu je opet Karlović bio nadmoćan i ostavio Ćorića na samo dva poena.

“Dr. Ivo” je u ovom dvoboju odservirao 20 asova, ali je meč dobio zahvaljujći odličnoj realizaciji poena protiv Ćorićevog prvog servisa. Naime, Borna je osvojio svega 58 % poena nakon prvog servisa, a 76 % nakon drugog, što je vrlo neuobičajena statistika.



Kao prošlogodišnjem polufinalistu u Indian Wellsu, Ćoriću prijeti gubitak nekoliko mjesta na ATP ljestvici, a Karlovića ulazak u 3. kolo gura prema 80 najboljih na svijetu.

U nedjelju, oko 21.30 sati po srednjoeuropskom vremenu, svoj će meč drugog kola odigrati i Marin Čilić. Desetog nositelja na startu turnira čeka srpski tenisač Dušan Lajović, 45. na ATP ljestvici, protiv kojeg Čilić vodi sa 2-0 u međusobnim dvobojima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI