ČUDESNI LOVRIĆ SRUŠIO HAJDUK: Gorica razbila snove Bijelih o trofeju i odlaze na megdan Dinamu!

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Gorica je ponovno srušila Hajduk i stigla do polufinala kupa i okršaja s Dinamom. Razbili su goste iz Splita s 3:0 i sebi osigurali najveći uspjeh u povijesti kluba. Lovrić je zabio dva gola, u 9. i 82. minuti a posao je završio Nimely u 89.minuti.

Fantastični Kristijan Lovrić ponovno se pokazao koban po Hajduk.  Splitski bijeli tako ni u osmom pokušaju nisu slavili u Turopolju a ono još važnije nisu uspjeli spasiti sezonu i ući u borbu za trofej koju su priželjkivali. Ovo je zasigurno i velika satisfkacija za Sinišu Oreščanina koji je srušio svoj bivši i odveo svoju momčad u polufinalni okršaj s Dinamom.

Utakmica je imala sličan početak kao i ona subotnja prvenstvena. Gorica je opet došla od ranog vodstva, Lovrić je sjajno zabio za 1:0 na asistenciju Kalika.  U 24 minuti zabio je Livaja no opravdano je poništen gol zbog zaleđa.  Hajduk je u drugom poluvremenu pokazao puno više želje  i tražili su izjednačenje, ponovno je Hajduk zabio no Livaja je opet bio u zaleđu i Hajduk je ponovno ostao bez pogotka. No onda je na scenu unatoč svim naporima gostiju stupio fantastični Lovrić koji je svojim drugim pogotkom u 82. minuti Hajduka gurnuo prema ispadanju, da bi Nimely golom za 3:0 i svojim prvijencem potpuno potopio Hajduk i sve njegove ambicije.

Hajduku je san o Europi ovim ispadanjem potpuno skužen. Do nove UEFA Konferencijske lige sada može doći samo kroz prvenstvo, u kojem se trenutno nalazi poziciju ispod željene treće i ima 15 bodova zaostatka za trećeplasiranom Goricom, s dvije utakmice manje.

U utorak su se u polufinale Hrvatskog kupa plasirali i nogometaši Istre 1961 koji su u Oriovcu svladali trećeligaša Oriolik s 3-0 (0-0). Za Istrane je dva pogotka postigao Japanac Taichi Hara (61, 86), dok je Mario Živatović autogolom u 89. minuti postavio konačnih 3-0.



Pred Hajdukom su očito ponovno nemirni i nesigurni dani dok će u Turopolju zasigurno zavladati veliko slavlje.

Istra 1961 će u polufinalu ugostiti branitelja naslova Rijeku, a Dinamo će biti domaćin Gorici. Termini koji su na raspolaganju za odigravanje polufinalnih utakmica su 7., 14. i 28. travnja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI