‘DAJTE MI BAR JEDNOG HRVATA I POKORIT ĆU EUROPU’ Nevjerojatan niz koji traje: Evo zašto je Hrvatska tako visoko na cijeni!

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Započela je Liga prvaka, a odmah su i hrvatski nogometaši u glavnim ulogama. I to nas veseli. A u novom izdanju Lige prvaka toliko je naših nogometaša da bez odveć straha možemo ustvrditi da bi i ove godine netko od hrvatskih nogometaša mogao biti među osvajačima ovog najjačeg i najbogatijeg nogometnog natjecanja.

Praktički, najveći dio hrvatske reprezentacije nastupa u Ligi prvaka. Fenomenalno je to, čak dvadesetak Hrvata razasuto je po klubovima koji se natječu u skupinama Lige prvaka. Pa, to je zapravo kompletan „roster„ jedne momčadi sposobne za najveće domete. Da su svi zajedno bili bi među favoritima za osvajanje ovog natjecanja.

Idemo redom, pa nabrojati naše nogometaše u Ligi prvaka, poredanih po klubovima; Kovačić (Chelsea), Vrsaljko (Atlético), Stanišić (Bayern), Perišić, Brozović (Inter), Bradarić, Grbić (Lille), Modrić (Real Madrid), Rakitić (Sevilla), Marc Pašalić (Borussia Dortmund), Gvardiol (Leipzig), Mario Pašalić, Šutalo (Atalanta), Lovren (Zenit), Vida (Bešiktaš), Rebić (Milan), Brekalo i Pongračić (Wolfsburg), Mitrović (Club Brugge), Sučić (Red Bull).

 

Nevjerojatan niz koji traje

Samo za usporedbu, u prošlosezonskoj Ligi prvaka nastupalo je „samo„ 13 hrvatskih nogometaša. Napredak je očigledan, znatan. Neki od naših nogometaša u Ligi prvaka su već veterani, to su Luka Modrić, Ivan Perišić, Marcelo Brozović, Dejan Lovren, Mateo Kovačić.
Poigrajmo se brojkama, Luka Modrič dosad ima 95 nastupa u elitnom natjecanju, Ivan Rakitić 81, Mateo Kovačić 52, Dejan Lovren 40, Ivan Perišić 34 i Marcelo Brozović 23 nastupa.



Da možemo biti ponosni na i na naše mlade nogometaše u Ligi prvaka svjedoče i ove činjenice. Naime, čak pet nogometaša Hrvata ove sezone igraju u Ligi prvaka a imaju manje od 21 godine. To su Marco Pašalić iz dortmundske Borussije i Josip Stanišić iz minhenskog Bayerna, Joško Gvardiol iz Leipziga i Domagoj Bradarić iz Lillea, te Luka Sučić iz austrijskog Red Bulla.
Biti ćemo smioni, unatoč do bola ojačanom Paris Saint-Germaineu, pa ćemo prognozirati da će i ove sezone jedan od Hrvata biti osvajač Lige prvaka.

Podsjećamo, dosad su naslov prvaka Europe osvojili Alen Bokšić, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Dario Šimić, Igor Bišćan, Mario Mandžukić, Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić i Dejan Lovren, pa i Robert Prosinečki kao član beogradske Crvene zvezde 1991. godine.

Luka Modrić i Mateo Kovačić su rekorderi, je s četiri osvojene Lige prvaka, a sve četiri je osvojio u dresu Real Madrida (2014, 2016, 2017, 2018). Mateo Kovačić ima tri europska naslova, tri u dresu „kraljevskog kluba„ (2016, 2017, 2018), a danas brani naslov za Chelsea. Dario Šimić je dvaput bio prvak Europe u dresu Milana (2003, 2007).

Zašto i ove sezone Real ne bi s Modrićem otišao do kraja? Ili opet čvrsti Chelsea s Kovačićem? Vidjeli smo kako je Bayern rasturio Barcelonu, a tu u Bavarskoj je naš Stanišić. Madridski Atletico s Diegom Simeoneom uvijek je tu, neatraktivan i do boli uporan, a mi imamo kod njega Šimu Vrsaljka. Pa, neka slučajno sve šokira Inter s Perišićem i Brozovićem, možda…

Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvati su osvojili Ligu prvaka već devet godina u nizu. Popis je impresivan, čekamo jubilarno deseto hrvatsko osvajanje Lige prvaka.

HRVATI, OSVAJAČI LIGE PRVAKA U ZADNJIH DEVET GODINA:

2013. Mario Mandžukić (Bayern)
2014. Luka Modrić (Real Madrid)
2015. Ivan Rakitić (Barcelona)
2016. Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Real Madrid)
2017. Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Real Madrid)
2018. Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Real Madrid)
2019. Dejan Lovren (Liverpool)
2020. Ivan Perišić (Bayern)
2021. Mateo Kovačič (Chelsea)

Facebook Comments

Loading...
DIJELI