DALIĆ BRUTALNO ISKREN: ‘Ako nismo napravili stadion nakon Rusijem vjerujte nećemo nikad’

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Izbornik hrvatske nogomente repreznetacije Zlatko Dalić bio je gost ovoga vikenda u Rovinju, a gdje je tijekom Weekend Media Festivala govorio o raznim temama.

“Prije Rusije sam prošao nekoliko igrališta i sva djeca imala su dresove Messija i Ronalda. Nakon Svjetskog prvenstva djeca su počela nositi dresove Modrića, Rakitića, Mandžukića… Počeli su se nositi hrvatski dresovi. Bila je jedna delegacija iz Kine, došli su u Hrvatsku vidjeti kako jedna takva država, veličine njihovog sela, može raditi takve rezultate.”, kazao je izbornik gostujući na jednoj tribini te je još dodao:

“Ništa im nije bilo jasno. Iskreno, ni nama nije jasno. Evo, neki dan je vlasnik jedne aviokompanije na predstavljanje u Hrvatsku došao u dresu naše reprezentacije, pokazao je koliko cijeni našu državu”.

Bio je vrlo iskren i otvoren kad je u pitanju  izgradnja novog stadiona o kojem se toliko priča.

“Sve što napravimo, napravimo na talent i inat. Ulaganja su minimalna, reprezentacija nema kamp, nemamo pravi stadion, sve je to improvizacija. Ako nismo napravili stadion nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, kada je bila neviđena euforija i kada su svima bila puna usta reprezentacije, vjerujte mi, nećemo nikad!”



Tema su bili i hrvatski treneri.

“Premalo važnosti dajemo ljudima koji su prepoznali Mandžukića, Modrića… To su ljudi koji koji rade veliki posao. Uvjeren sam da na klupu Barcelone stavite hrvatskog trenera da bi bio prvak, isto kao da sjedne Španjolac ili Argentinac”.

Jedna ga stvar također jako muč.

“Krivo mi je što naši treneri nisu podrška jedni drugima, ne vrijedimo sami sebi, a tako onda ni drugima. Trebali bismo više na tome poraditi.”

Izbornik je nesumljivo u pravu, sve što je rekao uglavnom je u većini istina.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI