Dalić donio Šukeru ogroman novac: Evo koliko je HNS do sada zaradio na Vatrenima

screenshot

Hrvatska nogometna reprezentacija jedna je od najboljih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, barem nakon odigranih utakmica u prva dva kola. Igra je sjajna, imaju svih šest bodova, nisu primili pogodak, a zabili su pet, sve izgleda savršeno, a još s k tome HNS-u priskrbili ogromnu zaradu.

Naime, plasmanom u osminu finala Hrvatska je priskrbila Savezu čak 10 milijuna eura. No, kako Hrvatska ima velike šanse proći i osminu finala i plasirati se u četvrtfinale, to znači da će HNS dobiti još tri i pol milijuna eura, a dođu li do polufinala Šuker i društvo dobit će osam i pol milijuna eura.

Plasmanom na Svjetsko već su donijeli nešto manje od osam milijuna eura, dakle, HNS već sada ima pozamašnu svotu u svojoj blagajni.

Ipak, Šuker i vodstvo saveza morat će se odreći dijela ‘kolača’ i podijeliti s igračima i stručnim stožerom. Dogovoreno je da Savez i igrači zaradu dijele u omjeru 60-40 u korist HNS-a. Od tih 40 posto, 80 posto ide igračima, a 20 posto izborniku i njegovu stručnom stožeru.

Podsjetimo, FIFA je za SP u Rusiji odredila budžet od 673 milijuna eura, što je rekord, a prvak će dobiti čak 28 milijuna eura.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI