DALIĆ IMENOVAO SVOG NASLJEDNIKA: ‘To je jedini logičan put, ali neka HNS o tome odluči kada dođe vrijeme’

Screenshot/YouTube

U emisiji na HNTV-a “Mali nogometni razgovori“, u utorak navečer gostovala su dva izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić i Igor Bišćan.

Glavna tema emisije bili su uspjesi naših reprezentacija, a fokus je bio na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, i odlične igre mlade reprezentacije.

Dalić se osvrnuo na vrlo emotivne trenutke za njega kada se Hrvatska plasirala na Svjetsko prvenstvo, a i uputio je ispriku jednom igraču, te dao nagovijestiti njegovog nasljednika na klupi Vatrenih.

“Utakmicu s Rusijom posebno sam teško doživio. Ta je zadnja utakmica bila toliko važna i jako teška da, kad je sudac odsvirao kraj, osjećao sam da je velik teret pao s mojih leđa. Uspjeli smo se kvalificirati i to je bio trenutak koji smo svi čekali. Srušile su me emocije, to je bilo jače od mene”, rekao je Dalić.

“Došao sam u reprezentaciju 2017. godine, u momčad koju su prije mene gradili gospodin Bilić, gospodin Kovač i gospodin Čačić. Nju sam naslijedio. Ovo je vrsta koju je izgradio moj stožer. Sada imamo po dva igrača na svakoj poziciji koji će se nadopunjavati igračima iz mlade reprezentacije. Drago mi je da smo stvorili kadar s kojim se Hrvatska neće bojati za budućnost idućih 10 godina”, dodao je Dalić te se potom ispričao Milanu Badelju:“Ja se tom dečku javno ispričavam. To je dečko koji se može samo poželjeti, gospodin u kopačkama. Kad je došao Brozović, sjeo je na klupu i nikada nije rekao ni riječ i uvijek je bio podrška reprezentaciji. Još jednom mu se ispričavam i mogu reći da je to momak kakvoga bi svaki stožer poželio.”

Na kraju Dalić je ponovio koga smatra svojim nasljednikom na klupi Vatrenih. “Što se moga nasljednika tiče, ja sam već više puta odgovorio da tu vidim samo Igora Bišćana. To je jedini logičan put, ali neka HNS o tome odluči kada dođe vrijeme”, zaključio je Dalić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI