DALIĆ JE ODBIO FENERBAHČE, ALI HNS SPREMA SENZACIJU?! Povratak omiljenog izbornika na kormilo Vatrenih sve je izgledniji!

Pisali smo još petak o ponudi Fenerbahčea hrvatskom izborniku koja je prostrujila hrvatskim medijima, no čini se da Zlatko Dalić neće preuzeti turski klub. I nije to bila “patka”, već je i potvrđeno da je bilo koketiranja, ali Dalić je odbio Turke što je potvrdio na jučerašnjoj pressici.

U HNS-u hrvatski izbornik uživa maksimalno povjerenje i trebao bi voditi hrvatsku reprezentaciju tamo sve do Svjetskog prvenstva u Kataru, a u slučaju nekakve izdašne ponude i odlaska s kormila, poznata su pravila igre.

U tom slučaju Dalić bi morao HNS-u platiti 500.000 eura, ali i u slučaju da on dobije – cipelu. No nije isključen sporazumni raskid u slučaju da su obje strane zadovoljne, pa i HNS da ima svog – kandidata.

Bilić kuca na vrata?

Kako doznaju SN, sve se glasnije u Kući nogometa priča o jednom starom imenu. Slaven Bilić navodno bi u tom slučaju bio jako blizu povratka klupi Vatrenih.



Slaven je upravo preko hrvatske nogometne reprezentacije dignuo svoju trenersku reputaciju. Nakon što je dvije godine dirigirao mladom reprezentacijom (od 2004. do 2006. godine), preuzeo je Vatrene i sve do 2012. bio trener hrvatske reprezentacije.

Nakon toga trenirao je svije sezone Lokomotiv, pa Bešiktaš, a onda i West Ham United. Kratko je bio na kormilu saudijskog Al-Ittihad, a potom je vratio West Bromwich Albion u Premierligu.

Dalić i Fenerbahče? Ta je priča gotova, jer tamošnji predsjednik traži hitno trenera, a nakon što je dobio odbijenicu od Dalića, ima krug od tri imena, te će prelomiti u sljedećih tjedan dana i tko bi trebao voditi ovog turskog nogometnog velikana.

Prosinečki bi prihvatio poziv

Indirektno smo saznali pak i da je Robert Prosinečki na raspolaganju. Dobio je škakljivo pitanje bi li preuzeo reprezentaciju u HRT-ovoj emisiji Europeo. Prosinečki je bio jedan od ljudi koji su bili u stručnom stožeru Vatrenih kad je izbornik bio Slaven Bilić.

“Uh, ne bih ja sad o tome. Najvažnije je da smo mi sada svi uz Hrvatsku. Pa, tko ne bi prihvatio HNS i Hrvatsku? Raketu su prerano pustili, prebrzo ga odbacili. Ne treba moliti nikoga da igra za Hrvatsku, ali Rakitić bi nam sigurno dobro došao.”, rekao je na tu temu Žuti.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI