DALIĆ NAKON FRANCUZA ZAGRMIO: ‘To naši dečki nisu nimalo zaslužili, a jedna stvar bi me jako usrećila’

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Hrvatska i Francuska odigrale su 1:1 na Poljudu u susretu 2. kola skupine 1 Lige nacija A.

Nakon utakmice pred kamere je stao i iznio svoje viđenje stvari i izbornik Dalić.

“Čestitao bi dečkima na dobrom i karakternoj utakmici borili su se cijelu utakmicu, sretan sam sa bodom, zahvaljujem se i publici”, počeo je Dalić pa rekao:

“Hrvatska reprezentacija nije zaslužila zvižduke ovi dečki i da izgube deset utakmica za redom nisu zaslužili zvižduke, slažem se da se mene kritizira ali igrači su dali sve za Hrvatsku i zbog toga sam posebno ponosan i zahvalan”, kazao je Dalić.

“Pogotovo mi je žao što je to bilo u Slavoniji, u Osijeku. Da Hrvatska izgubi i 10 utakmica zaredom, ovi dečki nisu zaslužili zvižduke. Oni čine zajedništvo i čine veselim hrvatski narod. Ja se slažem da se kritizira mene kao izbornika, to prihvaćam kao kritiku, ali igrači to nisu zaslužili i zbog toga sam jako zahvalan ovoj publici večeras”, izjavio je izbornik.



Potom se osvrnuo na samu Ligu naciju.

“Neću donositi sud nakon lige nacija, ja bi bio najsretniji da se to ukine mene baš ne ide u noj i nemam zamjerku svojim igračima, nekad nije najkvalitetnije ali daju sve od sebe”, pa je komentirao nastup Erlića i najavio mlade u reprezentaciji:

“Erlić je odigrao jako dobru utakmicu i moramo dati šansu mladim stoperima kao i Šutalu te su igrači za budućnost”, rekao je Dalić.

Izbornik se potom upustio u pojedinačnu analizu nekolicine igrača:

“Erlić je odigrao jako dobru utakmicu, htjeli smo i zamijeniti Vidu pa da uđe Šutalo, ali dobit će i on priliku. Sučić je odigrao 15-ak minuta, napravio par fantastičnih stvari, vidi se da je on naša budućnost. Majer i Brekalo su imali obje utakmicu veliku minutažu, nećemo zvati više nikoga jer neki dečki su na odmoru, a ovi su ovdje u reprezentaciji, ne žele otići iz reprezentacije sad kad je najbitnije”, kaže Dalić.

Za kraj ja najavio i Dansku. “Napravit ćemo promjene protiv Danske tražit ćemo svježe igrače jer su neki igrali puno u obje utakmice, ali među igračima koji su tu nećemo nikoga zvati niti nitko neće ići svi žele igrati”, zaključio je izbornik Dalić.

Svoje viđenje susreta na Poljudu dao je i strijelac Andrej Kramarić.

“Super bod protiv svjetskih prvaka, željeli smo ih napokon pobijediti, a žao mi je što u zadnjih deset minuta što nismo iskoristili energiju stadiona”,rekao je Krama pa najavio Dansku:

“Danska je svjetska reprezentacija, organizirana momčad 15 utakmica bez poraza sigurno će nas htjeti pobijediti, moramo biti 100% unutra”, kazao je Kramarić.

Zadranin i stoper talijanske Spezie Martin Erlić ostvario  je na Poljudu svoj debitantski nastup za Vatrene te je ostavio vrlo dobar dojam.

“Pružili smo dobru partiju bilo je prilika na obje strane, imali smo par prilika nakon izjednačenja ali nažalost nismo ih iskoristili. Prvi put igram na Poljudu i nisam mogao očekivati bolji debi, trebam nastaviti bolje raditi”, kazao je naš debitant.

“Bio mi je ovo prvi put uopće da igram na Poljudu, san je to svakog Dalmatinca. Nisam mogao očekivati bolje od ovog, ali mislim da je ovo samo početak, treba tu još dosta raditi, ima tu još puno mjesta za napredak”, skromno će Erlić.
Mladi Zadranin potom je otkrio kako je zbog priprema za utakmicu s Francuskom Erlić nije mogao biti prisutan na jednom važnom obiteljskom događaju.
“Oženio se moj brat, ali ja živim za reprezentaciju, za Hrvatsku, što da vam kažem… Imao sam veliku utakmicu, ipak sam se radi ovoga odricao i trenirao, moja obitelj je bila večeras na Poljudu, oni su sretni zbog mene.”
Luka Modrić je odigrao 150 utakmica za Vatrene, a ovaj jubilej uveličali su mu navijači HNS i Deschamps.
“Bez obzira na rezultat možemo bit zadovoljni igrom, odigrali smo jako dobru kompaktnu mušku utakmicu i nagradilo nas je golom. Imamo još dvije utakmice i idemo dalje”, rekao je Luka Modrić pa dalje nastavio:Dečki koji su ušli dali su energiju i svježinu i preokrenuli su utakmicu i zabili za izjednačenje i šteta je što ipak nismo uspjeli zabiti i drugi”, rekao je Luka i zahvalio se svima povodom jubileja:

“Osjećaj je fenomenalan sretan sam što sam dosegao 150 nastup nisam očekivao da ću doći do te brojke, hvala publici na transparentu, kad tako nešto vidiš sav se naježiš, hvala HNS-u i Francuzima na dresu”, rekao je slavljenik Modrić.

Za kraj je najavio gostovanje kod Danske.

“Danska je kvalitetna ekipa od Svjetskog igraju fenomenalno nisu izgubili utakmicu dobili su Francuze, čeka nas teška utakmica i idemo odigrati muški”, zaključio je Luka.

Debitantski nastup u reprezentaciji Martin Erlić imao je protiv aktualnih svjetskih prvaka Francuza i, prema općoj ocjeni, ostavio je odličan dojam.

“Mislim da smo pružili jednu dobru partiju, bilo je šansi na obje strane, imali smo par prilika za pobjedu, ali dobar je ovo remi s jednom odličnom, vrhunskom momčadi”

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI