DALIĆ NEĆE MIRNO SPAVATI: Gvardiol definitivno otpao za Slovačku, no onda je stigao novi hladan tuš! Upitan još jedan vrlo bitan igrač

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je i posljednji trening uoči utakmice sa Slovačkom. Nakon njega izbornik Dalić sigurno je dobio još jednu boru na licu i brigu kako sastaviti momčad koja će u Bratislavi napraviti dobar rezultat.

Luka Modrić i Ante Budimir sigurno neće nastupiti u Bratislavi, što je već bilo poznato i ranije a nakon zadnjeg treninga definitivno je za Slovake otpao i stoper Joško Gvardiol. Podsjetimo on se ozlijedio na zagrijavanju uoči u Moskvi s Rusijom i njegov je nastup u Bratislavi bio upitan a sad je i definitivno otpao.

No da stvar bude još gora, Nova tv javlja da je je zadnji trening ranije od svih napustio vratar Dominik Livaković.

“Čeka nas drukčija utakmica u odnosu na Rusiju, jer su iza Slovaka i nas teški susreti i naporna putovanja pa je bilo malo vremena za odmor i pripremu nove utakmice. Slovaci su u Sloveniji u drugom dijelu bili bolji, više trčali, imali više boljih prilika. Malo su promijenili sustav igre, igraju s više napadača, ali protiv Slovenije su malo zakazali u realizaciji. Čeka nas teška utakmica i pritom ne treba spominjati naše međusobne utakmice prije dvije godine. Situacija je drukčija, Slovačka se posložila, ima ambiciju i bit će nam neizvjesno i teško”, kaže izbornik Dalić a prenosi HNS.

Eventualna pobjeda nad Slovačkom u velikoj bi mjeri utjecala na ozračje pred dvoboj sa Slovenijom u Splitu.



“Išli smo mi i u Moskvi na pobjedu, pokušali zabiti gol, ali nedostajala nam je završnica. Nastojat ćemo i sutra zabiti gol, trebaju nam bodovi i moramo ih skupiti što prije. Neće biti nikakvog opreza s naše strane kad je u pitanju sutrašnja utakmica, tražit ćemo pobjedu i tako se postaviti na terenu. Bit će nekih promjena u sastavu, ali idemo na tri boda tko god bude igrao”.

“Slovačka nam je bila težak protivnik i u tim prijašnjim utakmicama, ali tad smo stvarno igrali jako dobro i napravili sjajan rezultat. U odnosu na nastup na Euru, Slovaci su se protiv Slovenije postavili puno ofenzivnije, zaigrali s trojicom napadača. Momčad koja ima Hamšika, Škriniara, Lobotku, Kucku, Boženika i Dudu sigurno je kvalitetna i treba je maksimalno uvažavati. Međutim spremit ćemo se za utakmicu na najbolji mogući način i pokušati osvojiti sva tri boda! – zaključio je izbornik u  najavi utakmice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI