Dalić o Kaliniću: Ne volim pričati o prošlosti, ali morao sam donijeti takvu odluku

hns

Izbornik je taj koji donosi takve odluke, nitko drugi

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić dao je ekskluzivni intervju za arapsku verziju Goala, a pričao je o uspjehu na Svjetskom prvenstvu, tjeranju Kalinića iz reprezentacije, Luki Modriću…

Jeste li očekivali Hrvatsku u finalu SP-a?

To je nešto što smo sanjali, kao i većina sudionika. Vjerovali smo u momčad, u našu kvalitetu. Znali smo da imamo iskusne igrače u najvećim klubovima i da su sposobni dobiti bilo koju momčad na SP-u. No vrlo je teško osvojiti medalju na takvom turniru jer imate 10 momčadi koje mogu dobiti svakoga. Morate biti u top formi, zdravi, imati dobro ozračje u momčadi i ponešto sreće usput.

Nikola Kalinić je maknut iz reprezentacije nakon prve utakmice s Nigerijom.

Ne volim pričati o prošlosti. Bila je to odluka koju sam osjećao da moram donijeti i nije bila laka situacija ni za igrače, ni za Nikolu ni za mene, ali tako je kako je.



Je li odluka o isključenju Nikole Kalinića vaša ili HNS-ova?

Moja je to odluka. Izbornik je taj koji donosi takve odluke, nitko drugi.

Vaš komentar Luke Modrića i osvajanja nagrade za najboljeg igrača na svijetu?

Vrlo sam ponosan na njega. Zaslužio je sve te nagrade u 2018. jer nitko nije postigao i napravio više od njega. Ne vidim tko je bio bolji od njega.

Očekujete li da Griezmann “otme” Zlatnu loptu Luki Modriću?

Ne, vjerujem da će Luka uzeti i Ballon d’Or. Novinari su uvijek birali vrlo mudro i ne sumnjam da će prepoznati da je Luka imao najbolju godinu. Iako je Francuskaosvojila SP, Griezmann nije bio toliko dominantan u momčadi. Iako bi France Football vjerojatno volio da Francuz uzme nagradu, uzdam se u objektivnost novinara koji glasuju.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI