DALIĆ OBJAVIO VIJEST KOJA ĆE SVE OBRADOVATI PA PORUČIO: ‘Ako Malta padne, ne želim ni pomisliti kakva nas atmosfera čeka na Poljudu!’

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Preostale su još dvije utakmice, a Vatreni sve imaju u svojim rukama.  Računica je sasvim jasna, pobjedama protiv Malte i Rusije Hrvatska će ostvariti izravan plasman na svjetsku smotru.

Izbornik Zlatko Dalić održao je posljednju konferenciju za novinare na stadionu Ta’Qali  uoči važnog kvalifikacijskog dvoboja s Maltom. Trenutačno Rusija ima dva boda više od Hrvatske, a uoči 90 minuta protiv Maltežana hrvatski izbornik Zlatko Dalić je napomenuo.

“Imamo još dvije utakmice u kojima nas dvije pobjede dijele od Svjetskog prvenstva. Malta je protivnik kojeg respektiramo. Favoriti smo, kvalitetniji smo, ali moramo to pokazati na terenu. Najvažnija su tri boda, a kako do njih doći je manje bitno. Oni su već 10-ak dana zajedno i spremaju se za nas”, rekao je u uvodu izbornik Dalić, prenosi HRT.

Pred odlučujuće kvalifikacijske dvoboje Hrvatsku i Vatrene muče problemi s ozljedama igrača.

„U utorak su individualno radili Brekalo, Livaja i Sučić. Vidjet ćemo njihovo stanje, a na Maltu smo došli s 27 igrača baš zbog toga, ozljeda i testiranja na koronavirus. Ništa nismo htjeli prepustiti slučaju. Protiv Malte nam treba napadačka igra i ofenzivni igrači. U tom smjeru ćemo i postaviti igru“.



No jedna će vijest posebno razveseliti navijače, Dalić je najavio da se kapetan Luka Modrić osjeća dobro i čini se da je vrlo blizu nastupu na Malti.

„Odradio je trening i sve je bilo u redu. Naravno da je viroza na njemu ostavila nešto traga. No, ne sumnjam da će Luka biti dobro i ako sve bude kako treba on će početi utakmicu protiv Malte”, kaže Dalić.

Oko pitanja prvog vratara i tko će čuvati naša vrata Ivo Grbić ili Dominik Livaković izbornik nije bio decidiran no čini se da bi tu moglo ipak doći do promjene. Prvi vratar? Livaković nije izgubio poziciju i naše povjerenje, ali gledamo formu, kao i stanje svakog od igrača. Igrat će oni koji su u ovom trenutku najspremniji“, ističe izbornik.

Poželio je što raniji pogodak koji bi olakšao posao no  traži i strpljenje.

„Bilo bi, naravno, lijepo otvoriti utakmicu ranim pogotkom. No, najvažnije da ne uđemo u nervozu ako se to ne dogodi. Sjetimo se, u Rijeci su Maltežani dugo vremena držali nulu. No, panika nam ne treba, to svakako treba izbjeći. Bilo bi lijepo što prije osigurati tri boda kako bi neke igrače mogli odmoriti za drugi susret, ali ne razmišljamo u tom smjeru. Motiv? Ne treba veći motiv od Svjetskog prvenstva, od odlaska u Katar. To je jedno, a s druge strane znaš ako pobijediš Maltu da te čeka ispunjeni Poljud i atmosfera koja se događa možda i jednom u životu. To mora biti najveći motiv našim igračima“, zaključio je izbornik Zlatko Dalić u najavi utakmice na Malti.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI