DALIĆ OTKRIO KAKVA SE DRAMA DOGAĐALA NA MAKSIMIRU: ‘Vičem mu da se vrati, a on meni da ide zabiti’

hns

Hrvatska reprezentacija zasjala je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, zatim je uslijedio šok u Elcheu gdje su Vatreni od Španjolaca pretrpjeli najgori poraz u povijesti (6:0), a onda se situacija ponovo krenula popravljati da bi naposljetku srušili Furiju, na domaćem terenu 3:2. Dokaz je to da srebro s Mundijala nije slučajno, ali i da hrvatska nije tako lagan zalogaj kako su neki mislili.

Španjolci sada ovise o ishodu nedjeljne utakmice ne Wembleyju, a o onoj na zagrebačkom Maksimiru još uvijek se govori. Tako je izbornik Zlatko Dalić otkio da se u posljednjim minutama odvijala prava drama na terenu. Vrsaljko i ekipa na trenutak su se oglušili na njegove naredbe i odlučili postupiti po svom nahođenju.

“To je ta simbolika, tu pokazuju karakter. Meni Šime Vrsaljko kaže ‘Idem zabiti gol’ kad sam vikao na njega da se vrati natrag. Da su kojim slučajem Španjolci došli do lopte i napravili kontru, da su nam zabili, svi bi popljuvali mene i ekipu da nije slušala i odradila što je trebalo. I što sam tražio. Ali igrači su preuzeli rizik koji se isplatio. Nekad ti se rizik isplati. Oni su to napravili. Baš su htjeli dati gol i otišli su svi u napad. To se rijetko gdje vidi”, otkrio je Dalić za Sportske novosti.

“Bez rizika nema ništa, no ovom prilikom to je bila njihova odluka, da svi idu u napad. Zadnje dvije minute. Ne moja, ja sam galamio da se vrate. Osjećali su snagu da to mogu učiniti. Ne mogu to ni opisati. Da smo iz toga primili gol, bio bi potop. Sve bi nas izvrgnuli žestokim kritikama. Za mene bi komentirali ‘kako mu to ekipa ode, ne vraća se, ne slušaju ga’…”, govorio izbornik, i te kako svjestan da se taj potez Vatrenih svima mogao obiti o glavu.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI