DALIĆ OTKRIO KARTE: Ljubimac splitske publike ide na Kekove trupe! ‘On zna što od njega očekujem’…Posebno se dotaknuo navijača

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Naša nogometna reprezentacija sutra na Poljudu igra utakmicu kvalifikacija za SP 2022 u Kataru protiv Slovenije(20.45) sati.

Treća je to u nizu u rujanskom nizu utakmica u kojima je Hrvatska najprije uzela bod u Moskvi pa potom slavila s minimalnih 1:0 u Bratislavi protiv Slovačke sjajnim golom Marcela Brozovića. Tim više su ovi rezultati značajniji jer su ostvareni bez kapetana Luke Modrića. Hrvatska je prije Slovenije izjednačena na vrhu ljestvice s Rusijom koja ima bolju gol razliku.

Utakmicu su najavili izbornik Zlatko Dalić i Ivan Perišić.

“Moramo biti favoriti na svom stadionu, pred svojim navijačima. Možda će nam biti ovo najteža utakmica, ovo je treća utakmica u sedam dana, protiv agresivnog i borbenog protivnika koji nas je dobio u Sloveniji i ako ne pokažemo energiju trčanja iz Bratislave i Moskve, bit će nam teško. Ne sumnjam u naš motiv, nosit će nas publika i vjerujem da ćemo dobiti. Na koji način, nije bitno, samo su bodovi. Smjena generacija? To je neminovnost”, rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Opet smo bez Livakovića na golu, no njega je u Bratislavi sjajno zamjenio Ivušić.



“Neće biti Livakovića na golu, ne želimo riskirati. Upitnik je oko Gvardiola, nisam sklon da silujem neke stvari u koje nisam baš siguran. Tako i Modrić i Budimir su ostali van ekipe, nisu do kraja spremni. Idemo sa zdravim i spremnim igračima.”

“Nećemo puno mijenjati i izmišljati jer nemamo ni što. Evo, reći ću da će Livaja početi utakmicu. On to već zna nekoliko dana. Od njega očekujem prevagu. Neki igrači igrali su puno, Sosa, Juranović, Lovren. Malo me strah početi s igračima koji su igrati puno, znat ćemo više nakon treninga.”
Pokazali smo da možemo i bez Modrića, izbornik je jako zadovoljan.
Zadovoljan sam kako je bilo bez njega. Nemam nikakvu zamjerku Neće Luka biti uvijek u reprezentaciji, ali ako Bog da bit će s nama u studenom. Želimo ove bodove i da skinemo tu famu da ne možemo dobro bez prisustva kapetana.
Kakvu Sloveniju očekujete pitali su izbornika Dalića.
Analizirali smo ih, Kek je promijenio 17 igrača, Šeško se pojavio u špici, Ima 18 godina, nosi energiju, mladost, snagu i kvalitetu. Uz njega je Lovrić…Kek za svoj posao, ali moramo najbolje odgovoriti.
Publika kao bitan faktor, očekuje se oko 20.000 navijača?
“Bit će nam važan podrška publike, kad se sjetite Mađarske naježite se. Hrvatski narod voli reprezentaciju, bez obzira što netko želi prikazati da to ništa ne valja. I kad se gubi treba stati iza reprezentacije…” kaže Dalić.
Potom je riječ uzeo Ivan Perišić koji će ponovno nastupiti na ‘svom’ Poljudu a što je još emotivnije predvodit će momčad kao kapetan.

 

“Spremni smo i motivirani, jedva čekamo da idemo po pobjedu sutra. Trebat će strpljenja. Publika će nas nositi, jedva čekamo”, rekao je popularni Perke pred Sloveniju.

“Svaka utakmica je posebna, znači mi puno što ću biti kapetan, mojoj obitelji i prijateljima, ali i svi ostali jedva čekaju istrčati na Poljud”, dodaje Perišić.

Tri natjecateljske utakmice u sedam dana, ritam je iscrpljujući.

“Ritam je strašan. Sve su zbili u kratko vrijeme, pogotovo u rujnu. Do Nove godine tko preživi pričat će… Zato služi 25 igrača, trener mora rasporediti snage… Ne bih rekao da je Sloveniji lakše, i njima će to biti treća utakmica” kaže Ivan Perišić uoči Slovenije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI