Dalić otkrio što misli i Vatrenima i najavio: ‘Mladima moramo dati šansu, nemamo što čekati’

hns

OLkrio koje stvari treba popraviti kod Vatrenih

Hrvatska je ispala iz A skupine u Ligi nacija, no naši Vatreni pokazali su svoju snagu, srušili Španjolce i imali Engleze “na konopcima”. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić otkrio je problem prekida koji su nam slaba točka.

“Dobili smo 10 golova iz prekida u igri, bez dodatna tri iz penala. Previše je to, previše. Morat ću poraditi sa stožerom na fazi defenzivnog prekida, na sljedećem okupljanju to smo dužni popraviti. Oni su sastavni dio igre i tu moramo biti bolji”, rekao je Dalić za SN pa nastavio sa analizom za budućnost.

“Igrači koje imamo u špici bit će sasvim dovoljni za nove velike pobjede. Tu su Perišić, Rebić, Kramarić, Brekalo, Vlašić, ako proigra onda i Pjaca. Imamo rješenja u fazi napada, oko toga ne trebamo strahovati. Možemo raditi kombinaciju u špici s Rebićem i Kramarićem, zaista ne moramo se toga bojati”, rekao je Dalić.

Sve najvijače je oduševilo uvođenje mladih igrača u reprezentaciju. Najviše je pokazao Brekalo dok je Vlašić  dobio priliku od početka na Wembleyu. Kada tu još dodamo Sosu, oni će uz Pjacu, Rebića, Kovačića i društvo biti nositelji momčadi.

Dalić ističe da je davanje prilike mladima jedini ispravan put.



“Nema se tu što čekati. To je to. Dečkima treba dati šansu da igraju, oni je moraju zavrijediti u klubu, i sve je jasno. Ali nećemo s njima čekati, što bismo čekali, kad će ako ne sad?”, zaključio je izbornik.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI