DALIĆ OTVORENO O TOME ZAŠTO NEKI NISU POZVANI U REPREZENTACIJU: ‘Nikome nisam zatvorio vrata. Nije do mene’

Screenshot/YouTube

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja s kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

U petak igraju u gostima protiv Cipra, a u ponedjeljak protiv Slovačke u Osijeku.

Hrvatska je trenutno na ljestvici u skupini prva s 13 bodova, isti broj ima i drugoplasirana Rusija. Cipar je posljednji s 4 boda. Slovačka je treća.

Izbornik Zlatko Dalić je popis igrača objavio 20. rujna, a otad je Duji Ćaleta-Caru aktiviran pretpoziv. U ponedjeljak je održao konferenciju za medije na kojoj je pričao o nekim bitnim temama.

“Nismo primili gol u prošlom ciklusu. To mora biti tendencija i dalje. Moramo biti disciplinirani, nastaviti još ozbiljnije i odgovornije, kako bi si olakšali posao u studenom”, rekao je Dalić na početku pa nastavio:



“Najvažnije je to što i dalje sami odlučujemo o svojoj sudbini, 21 bod bi trebao biti dovoljan za plasman na SP, uostalom, cilj nam je Katar, a kojom će to dinamikom ići, to je manje važno”.

“Prošli ciklus je bio naporan. Juranović i Lovren igrali su sva tri susreta, kasnije su se ozlijedili. Ovako je lakše, kada imamo samo dvije utakmice”, kazao je Dalić.

Posebno ga vesele napadači koji su u dobroj formi u klubovima.

“Svi koji su na popisu igraju dobro. Vidjet ćemo koja će opcija biti najbolja za nas. Modrić nam se vraća u vezni red s Kovačićem i Brozovićem. Zasad je Kramarić prva napadačka opcija, no rotirat ćemo se ako bude potrebe”, rekao je izbornik.

Prokomentirao je i igrače koji su propustili prošli ciklus (Brekalo), a neki su propustili i ovaj (Petković, Rebić).

“Josip nikada nije radio probleme. Za vrijeme prošlog ciklusa tražio je klub i zbog toga nije pozvan. Sada igra odlično u Torinu, Jurić mi je potvrdio da je u formi. Nitko neće biti zakinut igranju u reprezentaciji, ako je poziv zaslužio ponašanjem, zalaganjem i izjavama. Rebić? Nisam se čuo s njim. Petković? Ponavljam još jednom, nikome nisam zatvorio vrata. Bruno nije izgubio mjesto u reprezentaciji, već mora to mjesto opet zaslužiti. Oni koji ovaj puta nisu pozvani, ne mora značiti da neće biti pozvani sljedeći put. Nije do mene…” zaključio je izbornik Dalić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI