DALIĆ PRED NOVO OKUPLJANJE VATRENIH PROGOVORIO O REBIĆU! Jedna ga stvar posebno muči i smeta: ‘To jednostavno nije točno’!

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Početak nove nogometne sezone donosi nam i nove izazove hrvatske reprezentacije. Vatreni će uskoro biti na okupu prije nove tri utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, protiv Rusije, Slovačke i Slovenije, a na popisu koji je objavio izbornik Zlatko Dalić po očekivanju nema Ante Rebića.

Dalić nije bez reakcije prešao preko zvučne priče za koju se Rebić pobrinuo nedugo nakon završetka ovoljetnog Eura. Podsjetimo igrač Milana tada se jako kritički obrušio na nastupe reprezentacije, s objavama na Instagramu koje su odmah odjeknule, a posljedice su ostale iako je Rebić svoje objave ubrzo obrisao.

Na prošlog tjedna objavljenom popisu igrača za nastavak kvalifikacija Rebića nije bilo, a izbornik se vratio na taj slučaj osvrćući se na jednu priču koja se ‘zavrtila’ u javnosti.

Dok čeka novo okupljanje i utakmice Vatrenih, Dalić se u razgovoru za Tportal osvrnuo na informaciju da je nedugo nakon Eura i Rebićevih objava na sastanku s njim bilo nekoliko iskusnijih reprezentativaca koji su ga zamolili da bude popustljiv u ovom slučaju i oprosti Rebiću.

‘To nije točno’, istaknuo je izbornik.



S momčadi  koju će okupiti, Dalić će prvi izazov u dolazećem ciklusu utakmica imati 1. rujna protiv Rusije u Moskvi. Tri dana kasnije igra se utakmica protiv Slovačke u Bratislavi, a 7. rujna Hrvatska će biti domaćin Sloveniji u Splitu, na Poljudu.

Opisujući svoj popis, izbornik je kazao da je u prvi plan stavio igrače koji standardno igraju na početku nove sezone i u dobroj su formi. Razgovarajući za Tportal, istaknuo je kako računa da bi do kraja kvalifikacija trebalo osvojiti još 14 ili 15 bodova u narednih sedam utakmica, a lov na njih počinje za osam dana u glavnom ruskom gradu.

Tijekom vikenda, Dalića i Hrvatsku zabrinula je vijest o ozljedi Luke Modrića zbog koje je kapetan i rekorder u broju odigranih utakmica za Vatrene propustio Realovu gostujuću utakmicu protiv Levantea u španjolskom prvenstvu, s 3:3 u tom susretu. Naknadno je stigla ipak umirujuća vijest da bi Modrić trebao biti spreman za dolazeće hrvatske utakmice, a izbornik vjeruje da će se to i ostvariti.

U hrvatskom taboru pratit će razvoj situacije, istaknuo je izbornik za Tportal, dodajući da neće forsirati s Modrićem ako se na okupljanju pokaže da s njim ipak nije sve u redu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI