DALIĆ SE NAKON DEBAKLA MORAO ISPRIČAVATI: ‘Pokazali smo nemoć, jedna me stvar jako brine, isprike navijačima’! Borna Sosa otpao zbog ozljede?

Foto: Ronald Goršić/Cropix

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je u dvoboju 1. kola 1. skupine Lige nacija u Osijeku od Austrije s 0-3.

Austrijanci su do velike pobjede došli golovima Marka Arnautovića (41), Michaela Gregoritscha (54) i Marcela Sabitzera (57).

“Težak poraz. Igrali smo prvih pola sata dobro, ali nakon primljenog gola smo energetski pali i nismo se mogli vratiti. Pokazali smo nemoć, pali smo fizički i psihički. Bili su puno brži i agresivniji od nas. Sve smo znali, kako Rangnick postavlja momčad. Griješili smo u dodavanjima i oni su osvajali teren nakon kontri”, kazao je Dalić.

Hrvatska u ponedjeljak u Splitu dočekuje svjetskog prvaka Francusku, koja je u drugoj utakmici skupine Parizu izgubila od Danske 1-2.

“Sad moramo pokazati karakter i vratiti se. Bit će jako teško. Kraj je sezone, dečki su već bili na odmoru, ali tako je svima. Moramo pokušati pobijediti u Splitu i ovo popraviti na neki način.”



Lovro Majer je igrao na poziciji Luke Modrića, koji je ušao umjesto njega u 59. minuti.

“Ovo je razočaranje za sve nas. Utakmica je bila čudna, u prvom dijelu smo imali dosta šansi i izgledali smo dobro, skoro pa odlično. No, primili smo tri gola iz kontre. Loše smo stajali u tranziciji. Imamo još tri utakmice i glupo je pričati o svojoj igri nakon ovako izgubljene utakmice. Svi moramo bolje, tako i ja. Zanimljivo je da je Francuska izgubila”, kazao je Majer.

Utakmicu je komentirao i lijevi bočni Borna Sosa. “Malo je teško pronaći riječi sad. Prvo poluvrijeme smo igrali stvarno dobro, imali smo prilike koje smo trebali realizirati. Onda smo primili dva brza gola i utakmica je otišla u krivom smjeru. Svaka čast Austrijancima, odigrali su stvarno dobru utakmicu”, rekao je Sosa za Novu TV. Potom je komentirao i svoju situaciju odnosno izlazak s utakmice na poluvremenu, ozljedu uče već dugo a  ne zna hoće li biti spreman za nadolazeće tri utakmice u lipanjskom reprezentativnom ciklusu.

“Nije ovo ništa prestrašno. Izašao sam zbog ozljede, vučem je već dva i pol mjeseca. Zasad situacija nije baš najbolja. Teško mi je reći hoću li biti spreman za druge utakmice”, zaključio je  Sosa.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI