DALIĆ SE ŽALI DA SU RUSI IMALI VIŠE VREMENA ZA PRIREMU: ‘Sutra bi se puno toga moglo riješiti’

Screenshot/YouTube

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu gostuje kod Rusije u sklopu kvalifikacija za SP 2022. u Kataru. Utakmica četvrtog kola kvalifikacija igra se u 20.45 sati.

Veliki udarac za Vatrene bit će ozljeda kapetana i najboljeg igrača Luke Modrića, kojeg neće biti zbog ozljede. Propustit će i susret protiv Slovačke u subotu, a možda zaigra protiv Slovenije na Poljudu. Dalić ne može računati ni na Antu Budimira koji je također ozlijeđen, ali možda bude spreman za Slovačku.

Vatreni su već u Moskvi gdje su jučer odradili trening. Danas su odradili nešto lakši trening kako bi sutra svi bili spremni za utakmicu. Izbornik Dalić održao je novinarsku konferenciju uoči utakmice.


“Imalo smo samo jedan pravi trening, ali vjerujem u moje igrače i njihovu snagu. Sljedeće tri utakmice su najteže, a sezona je tek počela. Utakmica s Rusijom je najvažnija jer su opasan protivnik u skupini, važno je da dobro odigramo. Sutra bi se puno toga moglo riješiti”, započeo je Dalić pa se osvrnuo na Rusiju:

“Novi izbornik Rusije sigurno je unio novu energiju i potpuno drugačiji sistem. Mislim da će protiv nas biti jako agresivni i da ćemo biti pod pritiskom. Kolo u ruskom prvenstvu je odgođeno tako da su oni imali više vremena za pripreme. Očekujem da će biti dobri i kompaktni. U mojem stožeru ima puno ljudi koji su upoznati s tamošnjim nogometom; Olić, Ćorluka, Pletikosa su godinama igrali u Rusiji tako da bit ćemo spremni” rekao je Dalić.S druge strane, Valerij Karpin, novi izbornik Rusije na pitanje novinara hoće li posebno motivirati svoje igrače (poznat je kao veliki motivator), je poručio:

“Sutra neću nikoga motivirati. Svi savršeno znaju protiv koga igramo, nema smisla o tome više pričati. Dovoljno smo o tome razgovarali i sve je jasno.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI