Dalić unatoč pobjedi i prvom mjestu vrlo samokritičan ali i optimističan: ‘Hrvatska mora bolji ali bit ćemo prvi i idemo u Katar’

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija je nakon muke u prvih 45 minuta u drugom poluvremenu utakmice na Rujevici slavila protiv Malte 3:0. To je na kraju ovog mini ciklusa od tri utakmice ipak donijelo olakšanje izborniku Daliću i našim igračima.

U prvoj reakciji poslije pobjede, Dalić je pred kamerama Nove TV opisao i dobre i loše stvari.

Probleme je dosta teško gurnuti pod tepih

Pofdsjetimo  da je Hrvatska u prvom kolu izgubila od Slovenije u Ljubljani, a potom se mučila na putu do 1:0 protiv Cipra i u prvom poluvremenu protiv Malte, u dvije utakmice u Rijeci, izbornik nije mogao biti sasvim zadovoljan viđenim i odrađenim.

‘Imali smo 10 teških dana, mučili smo se previše, ali evo, to je prošlo i iza nas. Očekivali smo više od šest bodova, ali što je, tu je’, rekao je Dalić, čestitajući svojim igračima na pobjedi nad Maltom.



Iako prije utakmice nije mislio da će to morati napraviti u igru je početkom drugog poluvremena morao uvesti trojac Modrić, Perišić, Barišič koju je preokrenuo utakmicu na našu korist i donio nam pobjedu.

Barišić je bio asistent Perišiću za prvi gol a Modrić je zabio s bijele točke.

‘Znam da igra nije na nivou na kojem bi ja htio da bude, ali vjerujte mi da će to biti dobro’, rekao je Dalić u svojem komentaru pobjede.

Ponovno zajedno uoči Europskog prvenstva

Sljedeća velika akcija za Hrvatsku bit će nastup na Euru koje nas čeka ovog ljeta. Hrvatska će u prvom krugu u razdoblju od 13. do 22. lipnja igrati protiv Engleske, Češke i Škotske, a izbornik najavljuje da će Vatreni tada pokazati više nego na početku ovih kvalifikacija.

‘Na Europskom prvenstvu mora biti bolje i bit će bolje. Ja sam u to siguran i uvjeren, neke stvari smo i danas vidjeli’, kazao je izbornik Dalić.

Kvalifikacijska skupina donijet će svašta

Početak puta u kvalifikacijama za SP je u skupini u kojoj se nalazi Hrvatska donio i veselje i razočaranje za sve, što pokazuje koliko je društvo u kojem se Vatreni nalaze zanimljivo i zahtjevno.

‘Rekao sam da će biti takva grupa, sedam dana i tri utakmice, nikom neće biti lako. Slovenija je protiv Hrvatske dala 120 posto, potrošila se maksimalno, a potom nije napravila ništa u dvije utakmice nakon toga. Mi znamo što je naš cilj, bit ćemo prvi u grupi i ići ćemo na Svjetsko prvenstvo’, rekao je Dalić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI