DALIĆ ZADOVOLJIO VISOKE STANDARDE HNS-a: Hoće li mu ponuditi unosniji ugovor?

Cropix

Hrvatski nogometni savez ponudit će novi ugovor izborniku Zlatku Daliću koji trenutmo u Varaždinu zbog koronakrize čeka bolje dane.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker i Dalić razgovarat će o novom ugovoru, prenose “Sportske novosti”. 

Dalić je, nakon srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, imao bogate ponude iz Kine i arapskog svijeta. Mogao je uzeti milijune, ali je ostao na klupi “Vatrenih”. Hrvatski nogometni savez tada mu je, potpuno opravdano, pojačao ugovor, iako je i dalje zarađivao manje nego Nenad Bjelica u Dinamu.

HNS za sada ne najavljuje smanjenje plaća, ali ni to nije isključeno. Isto tako, ovog trena nije poznato hoće li Daliću ponuditi jednak ugovor ili će se najavljena recesija u državi odraziti i na njega.

Izbornik se odrekao naknade od države u visini od 24.000 kuna mjesečno, na što je kao vrhunski trener imao pravo.  Dalić i Savez bi trebali produžiti ugovor na dvije i pol godine, odnosno do Svjetskog prvenstva u Kataru.



Što se tiče aktualnog ugovora, Dalić je gotov s poslom, jer zbog koronakrize reprezentacija do ljeta više nema nijednu utakmicu. Kao i ostali izbornici, bez akcije je od listopada prošle godine. Budu li se u rujnu igrale utakmice Lige nacija, prvo sljedeće iskušenje bit će mu gostovanja kod Portugala i Francuske.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI