DALIĆ ŽELI SAMO JEDNU STVAR, KOMENTIRAO I MODRIĆA: Kritičarima poslao jasnu poruku a jednu stvar posebno želi!

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska se vratila u svoju bazu u Rovinju i dan nakon utakmice protiv Škotske znat ćemo svog protivnika  u osmini finala Eura. To će stići u raspletu skupine E u kojoj bi na susret s Hrvatskom mogle doći sve četiri reprezentacije, Švedska, Slovačka, Španjolska i Poljska. Ta se utakmica igra u ponedjeljak u Kopenhagenu. Dan nakon sjajne večeri u Glasgowu, o tome i drugim stvarima je pred novinarima pričao izbornik Zlatko Dalić.

Pobjeda nad Škotskom donijela je veliko olakšanje, no sada se gleda dalje. Dalić je u razgovoru s novinarima najavio da je poslije utakmice bilo vremena za nekoliko sati slavlja, a nastup u kojem je Hrvatska bila prava i ostvarila je cilj napunio je momčad samopouzdanjem.

S tim važnim dobitkom, počinje priprema za ponedjeljak u Kopenhagenu, koji će tog dana s početkom u 18 sati ugostiti hrvatsku utakmicu osmine finala.

Pogled prema sljedećem protivniku

Najavljujući novu utakmicu, Dalić je dan poslije pobjede nad Škotima istaknuo da bi iz skupine E najradije volio izbjeći Španjolsku. Istaknuo je da su u prve dvije utakmice s remijima protiv Švedske i Poljske kreirali puno šansi, no Hrvatska ne može birati.



Gledajući prema naprijed, izbornik je bacio i pogled unatrag, komentirajući promjene u momčadi koje je obavljao u prvom dijelu natjecanja.

Čeka nova promjena – zbog više sile

‘Nisam pobornik mijenjanja i miksanja, no mislim da smo pronašli dobitnu formulu. Inače je uvijek bilo nešto, neka viša sila, kao što je i sada kada neće biti Lovrena’, opisao je Dalić uoči osmine finala u kojoj zbog žutih kartona neće moći računati na iskusnog stopera.

‘Naša ambicija nije gotova. Želimo doći što više, a utakmica sa Škotima dala je za pravo da vjerujemo i da možemo. Dečki su pokazali da znaju i mogu i htio bih zaista pohvaliti sve igrače, a posebno svoj stožer koji mi puno pomaže. Ja nikad nisam izgubio vjeru da možemo proći’, dodao je izbornik.

Odgovorio na kritike

Izbornik se nedugo nakon pobjede nad Škotima pozabavio i kritikama koje je čitao i slušao. Dan kasnije vratio se i na taj dio priče, ističući da najviše želi samo jednu stvar.

‘Ne obračunavam se ni s kime, samo hoću da se hrvatska reprezentacija podržava. Ne možemo govoriti o nečemu lošem, a još smo živi. Nemam ništa protiv kritika, ali me smeta izostanak podrške jer Hrvatska to zaslužuje po svemu napravljenom u zadnjih 25 godina’, veli Dalić, ističući da ne razumije kritike koje nisu dobronamjerne. Komentirajući stanje među igračima, kazao je da ima nezadovoljnih ako ne igraju, no nema raskola u momčadi.

Pohvala Modriću
Dalić je pohvalio svoju momčad, a posebna priča bio je sjajni Luka Modrić o kojem je i izbornik dan nakon pobjede rekao nešto posebno na pitanje o proslavi pobjede koju je imao hrvatski kapetan.

‘Njemu je reprezentacija nešto najsvetije. Razumijem njegovo veselje, dao je fantastičan gol, potrošio se i tu je stigla nagrada. Njegova proslava govori koliko nam ovo znači’, zaključio je Dalić.

Očekuje navijače

U najavi osmine finala u Kopenhagenu, izbornik je kazao da očekuje zvučnu navijačku podršku na hrvatskoj strani. To bi mogla donijeti pravila o ulasku u Dansku koja su za sve koji dolaze iz Hrvatske povoljnija nego je bio slučaj s dolaskom u London i Glasgow na utakmice prvog kruga.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI