DAMBRAUSKAS SIJAO OD SREĆE: ‘Moji igrači su heroji, imam još pet finala’! Kopić jasan nakon poraza: ‘Ovisimo sami o sebi’

Ante Čizmić/Cropix

Hajduk u derbiju 9.kola HNL-a na Poljudu slavio s 1:0 protiv Dinama. Gol odluke zabio je Nikola Kalinić u 63.minuti. Ovom pobjedom treći Hajduk je stigao na 62 boda, četiri manje od vodećeg Dinama, a dva manje od drugog Osijeka i tako ostao u igri za naslov. Do kraja je ostalo još pet kola.

Trener Bilih Valdas Dambrauskas poslije slavlja u utakmici nije krio zadovoljstvo učinjenim i pobjedom.

“Plan je bio da pobijedimo. Moram to reći. Ovo je treći put da igramo s Dinamom, bili smo bolji. Pripremili smo planove A, B i C. Naši igrači su heroji, završili su utakmicu ozlijeđeni, sa slomljenim nosevima. Oni bi i umrli na tom terenu da su morali. A sada ću govoriti ću samo o sljedećoj utakmici. Već sam na kraju ove utakmice razmišljao što ćemo u nedjelju. Nemamo Kalinića ni Livaju u sljedećoj utakmici. Moramo malo proslaviti i pripremiti se. Imat ćemo pet utakmica koje će nam biti kao pet finala”, rekao je Dambrauskas.

 

“Htjeli smo Dinamo držati dalje od gola. Danas su nas iznenadili postavom, no mi smo bili spremni, zatvorili smo sredinu i mislim da se isplatilo. Bili smo bolja momčad. Jedino nismo bili najbolji u njihovom kaznenom prostoru. Veliki igrači pobjeđuju velike utakmice, a to je danas bio Nikola Kalinić. Zadovoljan sam kako smo odigrali utakmicu.”



Trener Dinama Željko Kopić nakon poraza protiv Hajduka djelovao je deprimirajuće:

“Krenuli smo u formaciji 4-2-3-1 asimetrično, no nismo uspjeli realizirati šanse. U drugom dijelu smo htjeli izdržati s istom momčadi pa napraviti zamjene, no primili smo gol. Čestitke Hajduku na pobjedi. Trebali smo zabiti gol, ne možemo očekivati da obrana iznese cijelu utakmicu bez primljenog gola. Imamo još pet utakmica, ovisimo isključivo o sebi. Idemo pripremiti sljedeću utakmicu i nadati se pobjedi”, rekao je trener Dinama Željko Kopić.

Junak Hajduka nije želio preuzeti čestitke isključivo na sebe, nego ih je podijelio s ostalim suigračima i navijačima.

“Mislim da su tri boda najvažnija, i dalje smo u utrci za naslov. Hvala na čestitkama na golu, ali danas su svi zaslužni za ovu pobjedu, ne samo ja. Od golmana, preko svih na klupi, navijača na tribinama do mene. Ništa, pobijedili smo, idemo dalje. U nedjelju nas očekuje još jedna važna utakmica, ako želimo nastaviti borbu za naslov, moramo pobijediti i nju“, kazao je Kalinić u izjavi nakon utakmica još s terena.

Marko Tolić izašao je pred mikrofone kao predstavnik Dinama i dao je svoj komentar.

“Čestitam Hajduku, bili su spretniji za taj gol, naša sreća što je iduća utakmica za tri-četiri dana pa se možemo navijačima iskupiti za poraz.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI