DAMIR MARTIN UPOTPUNIO VELIKI HRVATSKI VESLAČKI DAN: Izborio novo olimpijsko finale i kreće po olimpijsku medalju

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon fantastične braće Sinković koji su uzeli novo zlato, Hrvatska ima još jednog finalista u veslačkim natjecanjima.

Damir Martin u samcu izborio je finale osvojivši drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini. U borbu za novu olimpijsku medalju Martin ide u petak u 2.45. minuta po našem vremenu.

Martin je bio u prvoj polufinalnoj skupini, u društvu svjetskog prvaka u samcu 2018. i brončanog 2019. Norvežanina Kjetila Borcha, odličnog Litvanca Mindaugasa Griškonisa, koji ima dvije svjetske bronce u ovoj disciplini (2015. i 2018.), te Kanađanina Trevora Jonesa i Brazilca Lucasa Vertheina Ferreire i mladog 19-godišnjeg Talijana Gennara di Maura.

Martin je u svojoj polufinalnoj skupini zauzeo drugo mjesto, iza odličnog Norvežanina Kjetila Borcha, a ispred Litvanca Mindaugasa Grškonisa.

Već nakon 200-tinjak metara Martin je zasjeo na drugo mjesto, na prvom prolazu bio je 94 stotinke iza Borcha, na polovici utrke njegov je zaostatak iznosio 97 stotinki, 500 metara prije cilja 1.28 sekundi, da bi mu na kraju Borch ipak stvorio 2.35 sekundi razlike. No, plasman među šest najboljih ustvari ni u jednom trenutku nije dolazio u pitanje.



Zadovoljan sam plasmanom u finale, ali veslanjem sigurno ne. Mučio sa se s održavanjem pravca, vjetar me odnio na plutače, kojih sam četiri ili pet vukao. Da nije bilo toga uspio doći Norvežaninu na minimalan zaostatak. Spreman sam kao zmaj. Izveslao sam ovakvu utrku, iako sam vukao bove za sobom. Stvarno sam spreman, kazao je u izjavi za HRT nakon utrke Damir Martin.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI