DAN KAD JE MAKSIMIR KLJUČAO Partizan poslan kući s pet lakih komada

U Zagrebu je u sklopu kvalifikacija za Ligu prvaka pobijedio beogradski Partizan s 5-0. U prvoj utakmici bilo je 1-0 za beogradske "crno-bijele". Bio je to prvi okršaj hrvatskog i srpskog kluba nakon završetka Domovinskog rata.

Na današnji dan prije 21 godine zagrebački Dinamo postigao je jednu od svojih najvećih i najzvučnijih pobjeda. U Zagrebu je u sklopu kvalifikacija za Ligu prvaka pobijedio beogradski Partizan s 5-0. U prvoj utakmici bilo je 1-0 za beogradske “crno-bijele”. Bio je to prvi okršaj hrvatskog i srpskog kluba nakon završetka Domovinskog rata.
Modri su u Beogradu imali mnogo promašaja i na kraju izgubili sa 1-0. “Ili ćemo ih zgaziti ili nas neće biti, svi ćemo, na čelu s Canjugom, bježati iz Zagreba”, govorili su igrači Dinama, tadašnje Croatije, uoči uzvrata. I uspjeli su, posve su deklasirali crno-bijele s čak 5-0. Po dva su pogotka zabili Marić i Cvitanović, a jedan Viduka.
Za Dinamo koji je vodio Marijan Vlak tada su igrali: Ladić, Šimić, Jurić, Jurčić, Šarić, Mujčin (od 71′ Brlenić), Prosinečki, Krznar, Marić (od 67′ Petrović), Viduka (od 75′ Tomas) i Cvitanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI