DAN U KOJEM SE ODLUČUJE: Hrvatska čeka ključnu utakmicu, Srbija neće igrati

Instagram

Hrvatska reprezentacija u futsalu spremna je za uzvratnu kvalifikacijsku utakmicu protiv Češke, protiv koje pada odluka o putniku na Svjetsko prvenstvo u Litvi. Hrvatska će s početkom u 18:10 sati u Brnu tražiti svoju ulaznicu za SP koje je na rasporedu od 12. rujna do 3. listopada 2021., a u uzvrat protiv Čeha krenut će s 2:2 iz prve utakmice, odigrane u Zadru.

Hrvatska je u zadarskom susretu imala priliku za bolje vijesti, što je u najavi utakmice u Češkoj naglasio i izbornik Mato Stanković.

‘Nevjerojatno da uz takvu dominaciju nismo pobijedili u Zadru. Priželjkivali smo bolji rezultat, no odmah bih potpisao da u Češkoj odigramo oba poluvremena kao u prvom dvoboju’, rekao je Stanković u najavi na službenoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza.

‘Češka se brani, čeka protunapad, ima dobre prekide i nisu nas iznenadili, ne ulaze u rizik’, dodao je hrvatski izbornik o protivničkoj momčadi.

‘Spremamo se za sve moguće scenarije, igrači vjeruju u sebe i mislim da imamo još rezerve. Moramo sasvim otpustiti kočnice jer tko zna kada ćemo opet imati priliku otići na Svjetsko prvenstvo. Nije pila naopako, šanse su 50-50 premda smo se mi pokazali boljima, ali kolektiv je njihova snaga. Valjda im se neće dogoditi kao u Zadru, sve ono što su mogli poželjeti’, zaključio je Stanković.



Hrvatska će tražiti uspjeh u Češkoj, dok će još jedna kvalifikacijska utakmica koja je trebala biti odigrana u utorak čekati novi termin. Riječ je o susretu Finske i Srbije koji je morao biti odgođen zbog pozitivnog testa na koronavirus u slučaju jednog finskog reprezentativca.

Srbija uoči uzvratne utakmice u Finskoj ima prednost od 1:0 s domaćeg terena.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI