DANAS SE ODRŽAVA ŽDRIJEB LIGE NACIJA! U polufinalu nam neće biti lako jer možemo dobiti jednog od tri europska velikana

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Čelnici UEFA-e zasjedaju u srijedu u švicarskom Nyonu gdje će donijeti neke novosti za europski nogomet, a uz tehničke stvari održat će se i ždrijeb za Final Four Lige nacija.

Mogući protivnici Vatrenih redom spadaju u vrh svjetskog nogometa, a kuglice će nam donijeti domaćina Nizozemsku, ili Španjolsku ili europske prvake Italiju. Brončani iz Katra ustrajni su u osvajanju Lige nacija, što su potvrdili izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić.

Utakmice će se odigrati u Rotterdamu i Enschedeu od 14. do 18. lipnja, a prvo polufinale u kojem će nastupiti Nizozemska igra se 14. lipnja od 20 sati i 45 minuta, drugo dan kasnije u isto vrijeme, dok se finale i susret za treće mjesto igraju 18. lipnja, s tim da je finalna utakmica na rasporedu od 20 sati i 45 minuta, dok je utakmica za treće mjesto na rasporedu od 15 sati.

Italija, koja se nije plasirala na SP u Katru, ali je i dalje aktualni europski prvak, možda je najbolji izbor za Vatrene jer su Hrvati Talijanima uvijek neugodan protivnik, tako da bi Azzuri vjerojatno bili prepreka koju je najlakše preći do finala.

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Nizozemska je domaćin turnira pa je uvijek nezahvalno igrati s takvim protivnikom, a po FIFA-i su trenutno najbolje plasirani od četiri reprezentacije koje će igrati na Final Fouru.



Oranje su imale solidan nastup u Katru, gdje su ih u četvrtfinalu na penale izbacili kasniji svjetski prvaci Argentinci. Španjolska nije ispunila svojim velika očekivanjima na SP-u, gdje ih je u osmini finala izbacio Maroko, nakon čega je došlo do smjene izbornika Luisa Enriquea pa je na klupu Furije sjeo Luis de la Fuente Castillo, dotadašnji izbornik U21 reprezentacije.

Naime, Furija ima smjenu generacija, a predvodnik nove Španjolske je bivši igrač Dinama Dani Olmo, koji jako poznaje hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Međutim, Španjolci koji igraju na mahove, možda ne bi bili loš izbor jer ionako treba riješiti račune s prošlog EP-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI