DANI OLMO PORUČIO IZ SARAJEVA: ‘Nadam se da se vidimo na Euru’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Jučer je ponajbolji nogometaš Dinama Dani Olmo bio u posjeti Sarajevu, gdje je stigao kao dio Dinamove delegacije koja je prisustvovala otvaranju međunarodnog simpozija i prvog izdanja međunarodnog festivala sportskog filma Simposar. Dobio nagradu za otkriće godine u regiji, koje vjerujemo neće zaboraviti kada se jednog dana vine u visine.

Nakon svečanog otvaranja obratio se novinarima.

“Prvi put sam u Sarajevu i ovo mi puno znači. Ovo je priznanje i za klub i poticaj da nastavimo dalje. Sada imamo tešku utakmicu u utorak. Ostvarili smo veliki uspjeh do sada, ali uvijek želimo više. Imamo šanse u utorak i ako pobijedimo Manchester City možemo biti i drugi u grupi. Puno dobrih stvari smo napravili, zašto ne bi pobijedili i City”, kazao je Olmo.

Postoji mogućnost da će Olmo s reprezentacijom idućeg ljeta na Europskom prvenstvu u grupnoj fazi igrati s BiH, ukoliko se BIH plasira na završni turnir kroz Ligu nacija.

“Puno sam radio za poziv u reprezentaciju i ponosan sam na to. U Dinamu imamo dva igrača iz BiH – Hajrovića i Gojaka. BiH je jaka reprezentacija koja ima velike nogometaše poput Pjanića i Džeke. Nadam se da ćemo se sastati na Euru, bilo bi lijepo”, poručio je Španjolac.



“Ne razmišljam mnogo o transferu, fokusiran sam na utakmicu sa Manchester Cityjem i nastupe za trenutnu ekipu. Dinamo je imao projekt koji je predviđao da budem veliki igrači da budem gdje sam sada. U tome smo uspjeli, ali mlad sam i ovo je samo početak. Trebam još napredovati kako bih bio još bolji”, rekao je Olmo u razgovoruza tamošnji SC.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI