‘DAO SAM MU 500 EURA DA TO KAŽE!’ Kukoč konačno otkrio i što mu je Jordan rekao nakon najvećeg priznanja

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Toni Kukoč nakon objave da je primljen u košarkaški Hall of Fame  tražen je ovih dana, dijele intervjue na dnevnoj bazi, pa i češće od toga, te se odlučio obratiti javnosti tamo odakle je bajka i krenula – s Gripa.

“Drago mi je što se ovo događa baš u Splitu, u dvorani gdje je sve počelo, u dvorani koja je 150 metara od moje kuće. Drago mi je da se ovo dogodilo dok su mi roditelji još živi. Otac me uveo u ovaj sport, vodio me na Hajduka, vaterpolo, Jugoplastiku, stolni tenis koji sam trenirao prije nogometa i košarke”, rekao je na pressici Kukoč, a koji je primljen u košakašku Kuću slavnih.

Brojni su mu čestitali na ovom uvrštenju u košarkaške besmrtnike

S Jordanom je na golfu

“Svi su manje više rekli “fala onoj stvari” ovi naši, oni iz SAD-a “well deserved”, ovisno o kojem se jeziku radi ha, ha. Par dana prije me zvao Jerry Reinsdorf, gazda Bullsa, da su ga zvali u „Hall of Famea”. Rekao je da će me za dan dva zvati. Saznao sam nakon utakmice protiv Sparsa. Vidio sam doma na telefonu poziv od Dukana, rekao mi je da me zvao Reinsdorf. Bio sam na večeri koji dan kasnije s Dinom, Perasom i Goranom. Čestitali su mi.



O tome kako su mu čestitali bivši suigrači, Pippen i Jordan, kazao je ovo.

“Vidimo se na golfu i onda mi stalno to govori, kad ću više biti izabran da će doći sto posto na primanje.  Pippen? Naši odnosi nisu bili loši. Scottie je za mene tu prvu godinu u Chicagu napravio više nego itko, on mi je dosta pomagao, pokazivao što se tiče Bullsa. Trener Phil? Sjajna ljudska veličina, nije nas gledao kao košarkaše, pokušao je u nas prodrijeti kao osobe”, rekao je.

O povratku u Split rekao je ovo:

“Možda se u 65. vratim, tko zna, sigurno bi mi ova lijepa klima više odgovarala nego minus 30 u Chicagu. Stalno se ovdje vraćam, to nije upitno”, kaže Toni.

Prekrasne komplimente dobio je od Perasovića, a rekao je da je njegova sezona 1990/91 najdominantnija nekog košarkaša ikad u Europi.

“Ma dao sam mu 500 eura da to kaže”, našalio se i nastavlja:

“Drago mi je da jedan super igrač i trener ima tako veliko mišljenje o meni. Mi smo se svi slagali i igrali jedan za drugoga, to je odlika dobrih momčadi, da nađu unatoč individualnosti razloga da ne budu sebični zbog momčadi, suigrača, trenera, navijača. Kada tako razmišljaš onda dolaze momčadski i individualni trofeji. Ovaj uspjeh nije samo moja zasluga, da nije bilo tih trenera koji su me gurali da istrčim Marjan, ovdje u Splitu, kasnije u NBA.”, između ostalog je rekao na svečanoj  pressici u trofejnoj dvorani na Gripama hrvatski Pink Panther.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI