DEČKI, DONESITE MU TO ZLATO: ‘Umirovit ću se od rukometa, želim se oprostiti s olimpijskim zlatom’

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Lino Červar. Najuspješniji hrvatski rukometni trener u povijesti. Naš izbornik povest će rukometnu reprezentaciju po deseti put u polufinalu nekog velikog natjecanja. Uistinu impresivno.

Sam Lino je svjestan kako više nije u godinama da prati ritam utakmica na klupi te da uskoro dolazi njegov kraj i zbogom rukometu.

Idealno mjesto za svoj oproštaj vidi na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Vratio se na klupu reprezentacije pred Europsko prvenstvo u Hrvatskoj kako bi vratio staru slavu. Nije uspio, Hrvatska je tada završila peta na prvenstvu. Prošle godine na Svjetskom prvenstvu reprezentacija se isto nije iskazala. Nisu ušli u polufinale, čak su i izgubili utakmicu od jednog Brazila.

Uz dužno poštovanje Brazilu, Hrvatska je ipak rukometna velesila i takav poraz se nije trebao dogoditi. No, vremena su se promjenila – kao što i vidimo na ovom Euru gdje je Portugal šokirao Francusku i Švedsku, a Danska nije prošla prvu skupinu natjecanja.



Poslije ta dva natjecanja mnogi su ‘stručnjaci’ i mediji kritizirali Linu, kako je njegovo vrijeme prošlo, kako nema više te želje i žustrine, kako Hrvatska neće ništa osvojiti dok je Lino na klupi. Mnogi su isticali kako smo mu se trebali zahvaliti na najbolji mogući način i pustiti ga u mirovinu.

Međutim, Lino nije takav. Što ga više napadate, to se vraća jači i bolji. Jedno imajte na umu: Problem kada stavite nogu na tigrov vrat, ne smijete je onda više micati. Naravno, Lino je tigar i sad se noga maknula s njegovog vrata.

Naši rukometaši na čelu s kapetanom Duvnjakom savršeno ga prate. Iako možda na minutama odmora ne iskazuje emocije kao što je znao prije, svaki ga igrač gleda kao u božastvo. Kako i neće? Radi se ipak o treneru svjetske klase koji je otkrio najboljeg igrača u povijesti rukometa – Ivana Balića.

I naši rukometaši su dužni ispuniti posljednje trenerske želje Lina. Tako su i igrali protiv Njemačke – ostavili su srce na terenu, posljednji atom snage su uložili kako bi pali Nijemci. I zbog Lina, osvojite momci to zlato i odite na Olimpijske igre i potvrdite zašto ste najbolji na svijetu.

Naš Lino je to zaslužio da se u najboljem mogućem stilu oprosti od rukometa! S dva zlata oko vrata u jednoj godini! 

Autor: Edwin Nicky Džemidžić

Facebook Comments

Loading...
DIJELI