DINAMO JE OD TRANSFERA U POSLJEDNJIH PET GODINA ZARADIO VIŠE NEGO ZVEZDA I PARTIZAN ZAJEDNO: Lovro Majer odlazi u francuski Rennes

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Dinamo je dogovorio transfer Lovre Majera u francuski Rennes i u klupsku blagajnu trebalo bi ‘kapnuti’ 12 milijuna eura uz moguća tri bonusa.

Dinamo je klub koji uvjerljivo najviše zarađuje od prodaje svojih igrača i to im je ponovno pošlo za rukom iako u klubu nema Zdravka Mamića.

Prodaja Majera u Rennes peti je najunosniji transfer Dinama u povijesti kluba. Prvi na listi je Marko Pjaca koji je Maksimir zamijenio Juventusom u transferu vrijednom 23 milijuna eura, prati ga Modrić koji je u Tottenham otišao za 22,5 milijuna eura, a onda ide Dani Olmo koji je u Leipzig otišao za 22 milijuna.

Četvrti je Joško Gvardiol koji se Olmu u Njemačkoj pridružio za 19 milijuna eura. U iznose nisu uračunati bonusi, a Majerov transfer trebao bi vrijediti oko 15 milijuna uz sve dodatke.

To je nešto više od transfera Eduarda da Silve u Arsenal, koji je Modrima donio 13 milijuna eura. Nevjerojatan podatak je da je u posljednjih pet godina u Maksimir stiglo 175 milijuna eura! U sezoni 2016./2017. u Dinamo je zaradio 41 milijun eura. Osim Pjace, u Wolfsburg je za deset milijuna otišao Brekalo, Brozović u Inter za pet uz nekoliko manjih transfera. Sljedeće sezone zaradili su upola manje, ali je od transfera Roga u Napoli stiglo čak 13.5 milijuna eura.



Sezona 2018./2019. ponovno je bila značajno unosnija. Tada je Benković otišao u Leicester za 14.5 milijuna eura , Čorić u Romu za šest, Sosa u Stuttgart također za šest, Soudani u Nottingham za tri. Brzo se stiglo do 33.5 milijuna eura, a godinu dana kasnije gotovo istu svotu zaradio je samo od Olma. Te je godine Šunjić otišao put Birminghama za osam milijuna. Kada se tu doda transfer More u Dinamo Moskvu za 8.5 milijuna te Gvardiolov odlazak iste godine, Dinamo je zaradio nevjerojatnih 175 milijuna eura od transfera.

Sve to zvuči još nevjerojatnije kada uzmemo u obzir da je u istom periodu Crvena zvezda od igrača zaradila 55 milijuna eura. Zvezda je na glasu kao ponajbolji klub na Balkanu, ali što se tiče prodaje nije ni blizu Dinamu. Isto je zaradio i Partizan čija se škola nogometa često uspoređuje s onom Dinama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI