DINAMO JE PRIVATIZIRAN! Mamić šokirao: ‘Mogli bi me uhititi opet na Božić’!

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Na Skupštini je prisustvovalo 61 od 80 članova, dakle, kvorum je ispunjen pa su sve odluke valjane

Održana je još jedna godišnja redovita Skupština GNK Dinama gdje se, ne predugo, raspravljalo o dostignućima u 2017. godini. Na Skupštini je prisustvovalo 61 od 80 članova, dakle, kvorum je ispunjen pa su sve odluke valjane.

U 2017. godini nažalost, sportske planove nismo ostvarili. Nakon 11 godina dominacije Dinamo nije bio prvak, izgubili smo i finale Kupa. Dosta toga se događalo tijekom ljeta, mijenjali smo trenera prije početka sezone, zahvalili smo se nekim igračima, drugima nismo produljili ugovore. Cilj nam je vraćanje titule u Maksimir, svima pokazati tko je gazda u hrvatskom nogometu, a to smo u zadnjih šest mjeseci pokazali. Nismo uspjeli ni u Europi i to je posljednji naš neuspjeh u 2017.godini. Nikome nije bilo lako nakon ispadnja u Albaniji. Navikli smo već igrati grupnu fazu europskih liga, a sada smo u situaciji da gledamo na televiziji. Nismo izgubili glavu, ni odustali od cilja, a to je naslov prvaka. Imamo mlade igrače o kojima će se još pisati. Privilegija je neke od njih gledati na našim terenima”, iscrpan je bio direktor Dinama, Tomislav Svetina.

Ne pamtim ovakvu dominaciju u domaćem prvenstvu. Uvjerljivo bježimo svojim konkurentima, afirmirali smo mlade igrače. Ponosni smo i na našu drugu momčad, koja je vodeća u drugoj ligi, a to je veliki uspjeh, bez obzira na to što ne mogu u višu ligu. Dinamo je prepoznat po radu s mladim igračima, prema svim parametrima smo među prva tri u Europi”, nastavlja Svetina.

Zaključujemo zadovoljno godinu. Cilj nam je dominirati do kraja sezone i pokazati da je lanjski gubitak naslova dogodio tada i tko zna kada će opet. Naučili smo na greškama. Govorili su nam da je dobro za hrvatski nogomet da Rijeka bude prvak. Ne slažem se s time. Dobro je za hrvatski nogomet da najbolja momčad bude prvak, a to je lani zaista bila Rijeka. Sada smo to mi. Cilj za proljeće je potpuna afirmacija mladih igrača, želimo stvoriti momčad koja će pokušati izboriti Ligu prvaka”, završio je Svetina.

O financijama je govorio financijski direkor Dinama, Matej Škegro.



Rashodi u 2017. godini bili su 326 milijuna kuna, dok su prihodi bili 221 milijun kuna. Tih 103 milijuna pokrit ćemo iz viška iz 2016. godine. Imamo i kredit prema Erste banci koji planiramo zatvoriti do listopada 2018. godine. Većina prihoda došla nam je od prodaje Brozovića i Roga koji su u svojim klubovima bili na posudbi i od prodaje Pivarića i Fernandesa. Planirani rashodi za 2018. godinu iznose 266 milijuna kuna, dok su planirani prihodi 279 milijuna kuna. Planiramo blagi plus, a nama čak 91 posto prihoda dolazi iz inozemstva, odnosno od UEFA-e ili prodaje igrača”, veli Škegro.

Svetina je otkrio kako je proces privatizacije u Dinamu konačno završen.

Konačno je završen i taj proces. Elaborat je predan na Povjerenstvo koje o tome odlučuje i HNS, a radila ga je vodeća revizorska kuća u svijetu. U skladu sa Zakonom o sportu i sve je napravljeno prema željama Povjerenstva. Dinamo bi u sljedeću sezonu trebao krenuti kao š.d.d., a temeljni kapital Dinama procijenjen je na 210 milijuna kuna. Preoblikovanje ide kroz pet krugova. To je jako bitno i to je povijesni trenutak za klub. S takvim temeljnim kapitalom i novcem Dinamo može biti konkurentniji u Europi. Mislim da će ovo biti prekretnica u radu našeg kluba. Ovo je ekskluziva. Ovo nije preoblikovanje kao ono kod Hajduka. Mi ostvarujemo velike prohode za razliku od ostalih. Dinamo i Hajduk se na tržištu ne mogu usporediti. Siguran sam da ćemo imati ozbiljne kupce i da to neće završiti kao kod Hadjuka”, izjavio je Svetina.

Inače, cijena dionice mogla bi biti nešto veća do tisuću kuna.

Znate već da mi se stavljaju inkriminacija još iz 2004. godine, a te si inkriminacija mogu objesiti mačku o rep. Vodi se jedan postupak protiv mene, a uskoro kreće i drugi. Budite sigurni da niti jedan lipa nije otišla iz Dinama. Priča je da sam oštetio Dinamo, a državni proračun nije oštećen ni za lipu. Ako Dinamo nije oštećen nisu ni državni organi. Nitko ne traži nadoknadu. Pa o čemu se tu radi”, pita se Mamić.

Bio sam danas s devetoricom odvjetnika koji mi kažu kako moj slučaj u Osijeku košta državu 10-ak milijunak una. Skoro sam opao sa stolca. To je vaš novac, novac poreznih obveznika. Danas je u USKOK-u bio i predsjednik Barišić jer je navodno pronađen nekakav račun koji je 2002. godine otvoren u Austriji, a mi tada nismo ni bili u klubu. Dinamo je tada bio dioničko društvo i Udruga građana. Tada se četiri hrvatska kluba remetilo za milijardu kuna duga. Mi smo 2004. godine završili u stečaju, sigurno ne zato što smo bili uspješni. Tada je i Bog digao ruke od Dinama, a to su stvari bivših Uprava. Barišić je sa svojom upravom vratio više od 100 milijuna maraka duga. Uvijek se u nogometu barata mojim imenom pa sam ja kriv za sve i za vremensku prognozu. Može se posegnuti da mi za Božićopet prijeti zatvaranje pa se nemojte iznenaditi ako se to i dogodi. No, vjerujte mi, lani su me uhvatili na spavanju. Vjerujte mi dok smo mi tu Dinamo će biti prvak”, zaključio je Mamić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI