DINAMO JE PROTIV NJIH ISPAO I DVAPUT LAKO PROŠAO: Na redu su dvije nove utakmice, a ulov je jako velik

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Korak do plasmana u Ligu prvaka, Dinamo će u naredna dva tjedna u dvije utakmice protiv moldavskog Sheriffa iz Tiraspola pokušati proći posljednju ovosezonsku prepreku prema elitnom europskom klupskom natjecanju.

Bit će to novi ogled s protivnikom s kojim su se zagrebački Plavi već susretali u kvalifikacijama Lige prvaka, s jednim bolnim i dva sretna iskustva u dosadašnja tri ogleda.

Četvrti dvoboj ova dva kluba stiže s prvom utakmicom sljedećeg tjedna u Tiraspolu i uzvratom tjedan kasnije u Zagrebu.

Dinamo i Sheriff su se prvi put u kvalifikacijama Lige prvaka sreli prije više od 10 godina, u ljeto 2010., kada su u trećem pretkolu dalje prošli Moldavci nakon izvođenja penala. S Velimirom Zajecom na Dinamovoj klupi, obje utakmice bile su završene s 1:1, a Plavi su u prvom susretu u gostima ostali nesretni nakon ranog gola Sammira, već u trećoj minuti. U prvom poluvremenu izjednačio je Rus Aleksandar Jerohin, a u nastavku je Dinamo pola sata igrao s čovjekom manje, poslije isključenja Tomislava Barbarića.

Uzvrat u Zagrebu donio je Sheriffovo vodstvo u 16. minuti, kada je zabio Crnogorac Vladimir Volkov, dok je Sammir iz penala u ranoj fazi drugog poluvremena bio strijelac za rezultat s kojim se ušlo u produžetke, a kasnije i u raspucavanje. Tu nije bilo veselja za Dinamo koji je ispao u nesretnom raspletu. Za Plave je promašio Dodo, a za goste je preciznim udarcem strijelac bio Artjom Haceaturov i priči je došao kraj.



Preostala dva ogleda zagrebačkih Plavih sa Sheriffom, također u trećem pretkolu, bila su puno veselija za Dinamo u borbi za Ligu prvaka. Prvi od dva uvjerljiva prolaska dalje dogodio se u ljeto 2012., kada je završilo s visokih ukupnih 5:0 za momčad koju je tada s klupe vodio Ante Čačić.

Prva utakmica u Tiraspolu donijela je Dinamovih 1:0 uz odlučujući gol Fatosa Bećiraja u 14. minuti. Crnogorski napadač bio je strijelac i u uzvratu koji je donio 4:0 za Plave, a u toj uvjerljivoj pobjedi zabili su i Domagoj Vida, Duje Čop i Luis Ibanez.

Godinu kasnije, u ljeto 2013., Dinamo je slomio moldavskog predstavnika s ukupnih 4:0 u dvije utakmice. S Krunom Jurčićem na klupi Plavih, prva utakmica donijela je samo jedan gol u završnici. Ante Rukavina bio je strijelac u pretposljednjoj minuti za pobjedu s 1:0 na Maksimiru.

Te godine Dinamo je protiv Sheriffa proradio u gostima. U Tiraspolu je bilo 3:0, uz golove Juniora Fernandesa, Hilala Soudanija i Duje Čopa.

Poslije tri susreta u trećem pretkolu, Dinamo i Sheriff sada će se boriti u završnici kvalifikacija, a to donosi i veliki ulog s obzirom na to da je Liga prvaka samo korak daleko.
Kako će izgledati nastavak međusobne povijesti zagrebačkih Plavih i moldavskog prvaka – otkrit će nam dva tjedna koja su pred nama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI