DINAMO OSTAJE BEZ NAJBOLJEG IGRAČA: ‘Da, odlazi, ali već imamo rješenja za njegovu poziciju!’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

F. F.

Dinamo je teško stradao protiv Sheriffa 3:0 u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka. Pred Modrima je težak zadatak na Maksimiru ako žele nastaviti putovanje u Ligi prvaka.

O utakmici protiv Sheriffa, ali i igračkom kadru progovorio je trener Damir Krznar, koji priznaje kako su igrači olako shvatili utakmicu protiv moldavskog prvaka.

Otkrio je da ih napušta i ponajbolji igrač. U velikom intervjuu za Sportske Novosti pričao o trenutnoj situaciji u Dinamu te se osvrnuo na utakmicu sa Sheriffom, za koje tvrdi da ih nisu iznenadili:

“Naš odgovor na njihovu igru bio je loš. Nismo se za njihove brze igrače pripremili kako treba. Na poluvremenu smo stoperima, beku i Jakiću rekli da ne napuštaju poziciju, ali s obzirom na to da smo gubili, htjeli smo zabiti na silu pa smo se raspali. U Tiraspolu nisam uspio izbalansirati momčad kako treba i to je moj grijeh. Kad se momčad razbježi poput rakove djece i tako raspadne, odgovornost je isključivo na treneru. Raspad sistema, nismo ih ozbiljno shvatili”, započeo je Krznar pa se osvrnuo na šanse da ipak prođu Moldavce:

“Mi u to vjerujemo! Vjerovanje temeljimo na našoj kvaliteti i našem iskustvu i znanju. Morat ćemo uložiti puno truda, želje i volje. Metaforički rečeno; umrijet ćemo pokušavajući prestići Sheriff i plasirati se u Ligu prvaka. Dužni smo to, sebi, klubu i našim navijačima”, rekao je.



Dinamo trenutno muku muči s ozljedama. Nema standardnih Lauritsena, kapetana Ademija, a u Moldaviji ni je nastupio ni Kastrati zbog problema s vizom. Drugi problem su odlasci; Gavranović je napustio Dinamo jer je smatrao da treba više igrati, a Krznar je potvrdio i odlazak ponajboljeg igrača kluba.

Lovro Majer definitivno odlazi u Rennes, ali imamo plan kako ga nadomjestiti. Planski smo dovodili igrače, a prva varijanta je Luka Ivanušec. Do sada je Luka igrao više na boku, a odlaskom Majera on će krenuti prema unutra. Na boku imamo rješenja u Menalu, Špikiću i Kastratiju, a svoju priliku mogu dobiti i Gojak i Bulat”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI